Στην ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου, στη συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θέτει σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον, για να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα, σε μία σειρά από τομείς, όπως η εργασία, η παιδεία, η υγεία και τώρα η ασφάλιση.

 

Όπως τόνισε, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο είναι δώρο σε ιδιωτικά συμφέροντα, μεγάλα «funds» και στα «golden boys», τα οποία θα τζογάρουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Αξιολόγησε την εν λόγω μεταρρύθμιση ως επικίνδυνη τόσο για τις υπάρχουσες, όσο και για τις μελλοντικές επικουρικές συντάξεις, ενώ υποστήριξε ότι με το σύστημα που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο, οι νέοι ασφαλισμένοι θα γίνουν «επενδυτές με το ζόρι». 

 

Υπενθύμισε την περίπτωση της «ΑΣΠΙΣ Πρόνοια», συμπληρώνοντας ότι οι «εισφορές των νέων θα επενδύονται από τα δικά σας «golden boys» και αν κάτι δεν πάει καλά, τότε κανείς δεν έχει ευθύνη και οι εισφορές χάνονται.»

 

Εξάλλου, σημείωσε ότι ο λόγος που οι νέοι σήμερα πιστεύουν ότι δεν θα πάρουν σύνταξη, δεν είναι το είδος του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, αλλά το γεγονός ότι «πρώτον δεν έχουν δουλειά για να πληρώνουν και ασφαλιστικές εισφορές και δεύτερον, γιατί ξέρουν ότι όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, τα δύο συστημικά κόμματα «τζόγαραν» τις ασφαλιστικές εισφορές, έχοντας τα ασφαλιστικά ταμεία ως εξιλαστήρια θύματα των καταχρηστικών πολιτικών τους.»

 

Επίσης, κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει άμεσα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους και να λύσει το θέμα των εκκρεμών συντάξεων. 

 

Τέλος, ζήτησε να παρθεί πίσω το νομοσχέδιο που τζογάρει τις ζωές, τις συντάξεις και το μέλλον των νέων ανθρώπων, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, η πλειοψηφία των οποίων είναι αντίθετη στις ρυθμίσεις που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο.

 

(δελτίο Τύπου)