Με επισήμανση ότι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων και ότι η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους εκπαιδευτικούς εξετάζεται αλλά όχι ως άμεσο μέτρο, ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μίλησε για επιστροφή στην κανονικότητα, με ζητούμενο και για τα Πανεπιστήμια τα μαθήματα να γίνονται μόνον δια ζώσης.

 

Μικρές αλλαγές για τα μέτρα ασφάλειας που ισχύουν για μαθητές, διαφορετικά όμως για τους εκπαιδευτικούς, τόνισε συνοψίζοντας:

 

Οι μαθητές όπως πέρυσι, καλούνται σε δύο αυτοδιαγνωστικά τεστ την εβδομάδα, ενώ οι εκπαιδευτικοί πρέπει να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε νοσήσεως, είτε εργαστηριακό τεστ που διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα.

 

Προς τιμήν τους οι εκπαιδευτικοί έχουν υψηλότερα από το μέσο όρο ποσοσοτά εμβολιασμού, είπε ο υφυπουργός Παιδείας.

 

Δυστυχώς , πολλοί γονείς δεν έκαναν την προηγούμενη χρονιά αυτοδιαγνωστικά τεστ στα παιδιά κι απλώς συμπλήρωναν δήλωση, επεσήμανε επίσης.

 

Στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουμε την εξεταστική του Σεπτεμβρίου και ήδη έχει βγεί υπουργική απόφαση για τα μαθήματα.

 

«Εναλλακτικά των δύο μη δωρεάν εργαστηριακών τεστ δυο φορές την εβδομάδα προσφέρεται το εμβόλιο. Είναι σύσταση και παράκληση»

 

«Θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια κανονικά – Να προχωρήσουν οι γονείς σε αναζήτηση φοιτητικής στέγης»

 

Η ισχύουσα απόφαση είναι να λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια μόνο δια ζώσης, δεν είναι κανονικότητα το μάθημα μπροστά στον υπολογιστή που έγινε εξ ανάγκης, πρόσθεσε

 

Στα Πανεπιστήμια τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου ξεκινούν από 1η Οκτωβρίου  και για φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό ισχύουν τα μέτρα είτε εμβολιασμού, είτε πιστοποιητικού νοσήσεως είτε εργαστηριακού τεστ, είπε προσθέτοντας ότι:

 

Η απάντηση για το κόστος των εργαστηριακών τεστ που επωμίζονται οι φοιτητές είναι ότι «τα εμβόλια είναι δωρεάν και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να μην οδηγηθούμε πάλι σε κατάσταση να κλείνουν τομείς».

Πηγή:ΕΡΤ