Το παράπονo της ότι το σύστημα και τα μέσα δεν βοηθούν στο να προαχθεί Πολιτισμός, αλλά τον καταπατά, εξέφρασε μιλώντας στον KavalaNews 102.8 η γνωστή ερμηνεύτρια, Ρίτα Αντωνοπούλου.

 

Η Ρίτα Αντωνοπούλου θα βρεθεί μαζί με τους Δημήτρη Μπάση, Σαββέρια Μαργιολά και Παναγιώτη Πετράκη θα βρεθούν στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων στις 4 και 5 Σεπτεμβίου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) και θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Λειβαδίτη και Μανόλη Αναγνωστάκη. 

 

«Είναι τραγούδια που έχουμε αγαπήσει όλοι, που μας έχουν σημαδέψει και έχουμε σιγοτραγουδήσει. Ερχόμαστε με χαρά και τιμή και ο καθένας να δώσει το 100% για να έχουμε μία μαγική βραδιά», λέει η κ. Αντωνοπούλου

 

«Η σχέση με τον κόσμο είναι αμφίδρομη. Η μουσική υπήρξε συνοδοιπόρος του ανθρώπου σε όλες τις κοινωνικοπολιτικές συγκυρίες. Τώρα ειδικά, σε αυτή την εποχή δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά», συμπληρώνει. 

 

Για το πώς βλέπει το μέλλον του τραγουδιού αλλά και αν υπάρχει ικανό κοινό σήμερα που θα μπορούσε να επικοινωνήσει με μεγάλα έργα και δημιουργίες, η κ. Αντωνοπούλου είπε: 

 

«Το κοινό υπάρχει. Το πρόβλημα είναι στον υπόλοιπο μηχανισμό. Για να γίνουν γνωστά έργα θα έπρεπε να έχει αρωγό κάποια μέσα. Αυτό δεν συμβαίνει. Δεν έχουμε την προβολή και την επικοινωνία, πέρα από κάποιες εξαιρέσεις. Όλο το υπόλοιπο σύστημα δεν βοηθάει στο να προαχθεί Πολιτισμός αλλά τον καταπατά με κάθε μέσο και τρόπο. 

 

Η μουσική και το καλό τραγούδι, η Τέχνη, είναι μία συνθήκη η οποία κάνει καλό στην πνευματικότητα του ανθρώπου, τον εξυψώνει τον δυναμώνει του δίνει διάθεση να ενωθεί με τους γύρω του, αυτό είναι κάτι που δεν είναι επιθυμητό σήμερα. Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να το αντιστρέψουμε».

 

Ακουστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: