Έκατοντάδες επιβάτες μεταξύ αυτών και πολλές οικογένειες με παιδιά, αναγκάστηκαν να περιμένουν οχτώ ώρες από το μεσημέρι της Τεάρτης 18 Αυγούστου λόγω βλάβης στον καταπέλτη, για να αναχωρήσουν απο Λήμνο για Καβάλα 

 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου αναφέρει τα εξής: 

 

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 18 Αυγούστου η Λιμενική Αρχή Μύρινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA STAR'' Ν.Π. 12513, για βλάβη στον καταπέλτη του πλοίου (αδυναμία ανύψωσης) κατά την διαδικασία απόπλου του από τον οικείο λιμένα.

 

Το ''AQUA STAR'' είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Λαυρίου και είχε προσεγγίσει τους λιμένες Αγίου Ευστρατίου και Μύρινας και θα απέπλεε για τον λιμένα Καβάλας με 516 επιβάτες, 164 ΙΧΕ και 5 δίκυκλα.

 

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ μετά την αποκατάστασή της, τον έλεγχο του πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του και το πλοίο απέπλευσε για εκτέλεση του δρομολογίου, με τους προαναφερόμενους επιβάτες.