Το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων, παρουσιάζει την Κυριακή 22 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ, στους Κήπους της Οικίας του Μοχάμεντ Άλι, την μουσική παράσταση για φωνή και πιάνο με τίτλο «Το Όραμα του Ποιητή: Σύγχρονοι Έλληνες Συνθέτες μελοποιούν Διονύσιο Σολωμό», με τη Νιόβη Κλαυδιανού.

 

Ο Διονύσιος Σολωμός με προσωπικό όραμα την εθνική και ηθική εξύψωση της πατρίδας, εισήχθη στο συλλογικό μας γίγνεσθαι ως ο εθνικός μας ποιητής. Υπερασπιζόμενος με ενθουσιασμό και αφοσίωση τον δίκαιο αγώνα των Ελλήνων με την συγγραφή του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν» αλλά και ποιητικών παρεμβάσεων όπως «Εις Μάρκο Μπότσαρη», «Ο Κρητικός», «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» και άλλων, παρακινεί, συγκινεί, αναστοχάζεται και επιδρά τόσο στον κοινωνικό χαρακτήρα των Ελλήνων, όσο και στην χρήση της σύγχρονης γλώσσας για την έκφραση των υψηλών ιδεωδών του Έθνους. 

 

Ωθούμενοι από αποτυπώματα που εξυμνούν την καλλιέργεια του πνεύματος, την σχέση του ανθρώπου με το Θεό, την εθνική ανάταση αλλά και την καθαρότητα της ψυχής ο Ηλίας Κοτζιάς, η Andriana L'AmorGian και ο Σπύρος Σουλαδάκης αναδεικνύουν τη φόρμα αλλά και το περιεχόμενο επιλεγμένων ποιημάτων συνθέτοντας μουσική σύγχρονη, επίκαιρη και πολυστυλιστική, ενσωματώνοντας παραδοσιακά, τζαζ, κλασσικά και ρομαντικά στοιχεία. Η Νιόβη Κλαυδιανού με τη συνοδεία του πιανίστα Σπύρου Σουλαδάκη επενδύει λυρικά τη φωνή του ποιητή αποκαλύπτοντας τους οραματισμούς του και προάγοντας το πνεύμα του.

 

Πρωτότυπες Συνθέσεις: Ηλίας Κοτζιάς, Andriana L'AmorGian, Σπύρος Σουλαδάκης

 

Φωνή: Νιόβη Κλαυδιανού

 

Πιάνο: Σπύρος Σουλαδάκης

 

Η συναυλία αυτή αποτελεί ανάθεση πρωτότυπης σύνθεσης.

 

Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη της εκδήλωσης.

 

 

Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το χώρο, καθώς και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

 

Τιμές εισιτηρίων: 10 € Γενική Είσοδος, 5 € Φοιτητικό, Άνω των 65 ετών, Πολυτέκνων, ΑΜΕΑ, Ανέργων

 

Προπώληση: www.ticketservices.gr, καταστήματα public

 

 

Πληροφορίες:

 

-           ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (ώρες γραφείου)

 

-           Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά 10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00.

 

*Το 64ο Φεστιβάλ Φιλίππων θα πραγματοποιηθεί ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

 

(δελτίο Τύπου)