Ο κορωνοϊός φαίνεται πως «τρύπωσε» και σε κατασκήνωση της Θάσου.

 

Πολλά παιδιά επέστρεψαν άρον άρον στην Καβάλα λόγω συμπτωμάτων ή/και λόγω θετικών rapid test που στη συνέχεια αρκετά από αυτά επιβεβαιώθηκαν από μοριακά τεστ.

 

Η κατασκήνωση δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια ανακοίνωση για τον αριθμό των κρουσμάτων.

 

Ο Γιώργος Βαφείδης ο οποίος είναι γονέας και το παιδί του βρισκόταν στην κατασκήνωση και βγήκε θετικό στον κορωνοϊό, καλεί και τους υπόλοιπους γονείς να κάνουν τεστ στα παιδιά τους μόλις επιστρέψουν, ενώ κάνει λόγο για «αδιαφορία των αρμόδιων φορέων».

 

«Ως πατέρας ανήλικου τέκνου που διαγνώστηκε θετικό στον ιό covid-19 κατά την αυτόβουλη επιστροφή του λόγο έντονης αδιαθεσίας από κατασκήνωση της Θάσου στην οποία σημειωθήκαν κρούσματα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μου αναλογεί, θα ήθελα θερμά να παρακαλέσω και να παρακινήσω όλους τους γονείς των οποίων τα παιδιά επέστρεψαν - δεδομένης της αδιαφορίας των αρμόδιων φορέων -  να ελέγξουν τα παιδιά τους προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα», λέει ο κ. Βαφείδης στην τοποθέτησή του. 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί γονείς ανησύχησαν και έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση και στη συνέχεια έκαναν το τεστ στο νοσοκομείο Καβάλας, όπου κάποια βγήκαν θετικά. 

 

Εκπρόσωποι της κατασκήνωσης επιβεβαίωσαν στο KavalaNews την ύπαρξη κρουσμάτων. Tόνισαν ότι τηρήθηκαν οι διαδικασίες σύμφωνα με το πρωτόκολλο και ότι σε δύο μέρες θα κλείσει η κατασκήνωση καθώς ολοκληρώνεται η κατασκηνωτική περίοδος.