Τα αιτήματα του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου Κρηνίδων στηρίζει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών της Περιφέρειας ΑΜΘ. Με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία ζητά να επιλυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο πριν από την έναρξη της επόμενης σχολικής χρονιάς καθώς όπως αναφέρει τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των μαθητών. 

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: 

 

Στηρίζουμε πλήρως τα αιτήματα που προβάλλουν οι Σύλλογοι Γονέων του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου Κρηνίδων, για την αποκατάσταση των σοβαρών προβλημάτων που έχει το σχολικό συγκρότημα. Και συγκεκριμένα, όπως τα παραθέτουν οι Σύλλογοι Γονέων:

 

  • Ανάγκη άμεσης επισκευής των διαζωμάτων του σχολικού κτηρίου και του γυμναστηρίου περιμετρικά διότι έχουν φουσκώσει τα επιχρίσματα και πέφτουν μεγάλα κομμάτια στην αυλή θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών.

 

  • Ανάγκη άμεσης επισκευής της οροφής στον δεύτερο όροφο όπου υπάρχουν τρεις αίθουσες του γυμνασίου (στάζουν νερά και πέφτουν σοβάδες) όπως επίσης και δυο λυόμενων αιθουσών στην αυλή.

 

  • Αλλαγή όλων των εξωτερικών κουφωμάτων διότι δεν ασφαλίζουν και κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών οι μαθητές και εξωσχολικοί κυκλοφορούν μέσα στο σχολείο αποφεύγοντας τεχνηέντως τον συναγερμό.

 

  • Επίσης από τα κουφώματα εισέρχεται νερό σε μεγάλες ποσότητες μέσα στο σχολείο και καθιστούν το δάπεδο ολισθηρό και επικίνδυνο για μαθητές και καθηγητές.

 

  • Οι τουαλέτες βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και χρειάζονται άμεση συντήρηση και ίσως και αντικατάσταση κάποιων μερών τους.

 

  • Το λεβητοστάσιο των λυόμενων είναι μια πρόχειρη και παλιά κατασκευή που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια ΚΑΙ των περιοίκων του σχολείου.

 

  • Τα φωτιστικά μέσα στις αίθουσες είναι επισφαλή γιατί δεν έχουν προστατευτικά καλύμματα και συχνά οι λαμπτήρες πέφτουν.

 

  • Αντικατάσταση θυρών σε κάποιες αίθουσες, συμβατές με τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τα σχολικά κτήρια.

 

  • Θυροτηλέφωνα στις δυο εξωτερικές πόρτες ώστε να ανοίγουν από τα γραφεία.

 

  • Ανάγκη ελαιοχρωματισμού του συνόλου του κτηρίου.

 

Πρόκειται για προβλήματα που, δυστυχώς εντοπίζονται, με τον ένα ή άλλο τρόπο και σε πολλά άλλα σχολικά κτήρια της περιοχής μας. Τέτοια είναι τα αποτελέσματα της χρόνιας υποχρηματοδότησης της παιδείας, με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων, του να θεωρείται ασύμφορο «κόστος» η μόρφωση σε κατάλληλο περιβάλλον και υποδομές των παιδιών μας. 

 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της παράδοσης της μέριμνας για τη σχολική στέγη στους δήμους, του να «αποσύρεται» ουσιαστικά το κράτος από την υποχρέωση της χρηματοδότησης για τη σχολική στέγη. 

 

Ακόμα χειρότερα θα διαμορφωθεί το τοπίο στο άμεσο μέλλον με την ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου. Ουσιαστικά οι γονείς, για προβλήματα σαν τα παραπάνω, θα πρέπει να βγαίνουνε στην αναζήτηση «χορηγών» ή/και να μετατρέπουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις που «θα βγάζουν τα έξοδά τους».

Ως Ομοσπονδία Γονέων ΑΜΘ απαιτούμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Συλλόγων Γονέων του σχολικού συγκροτήματος στις Κρηνίδες. 

 

Να υπάρξει έκτακτη άμεση κρατική χρηματοδότηση, εφόσον απαιτείται.