γράφει ο 

Κυριάκος Μαρκιανός 

 

Δεν συνηθίζω να κατεβαίνω συχνά στον κεντρικό παραλιακό χώρο του Ποτού  γιατί ξέρω εκ των προτέρων ότι είναι κάτι που θα με στενοχωρήσει. 

 

Χθες έκανα μια εξαίρεση και αποφάσισα να απολαύσω λίγο θαλασσινό αέρα. Και είδα πολλά που δεν είναι κολακευτικά για έναν τουριστικό προορισμό  αλλά και πολλά παράλογα που δεν μπορώ παρά να τα μοιραστώ ευελπιστώντας ότι οι διοικούντες θα τα διορθώσουν!

 

Ξεκινώντας από την διασταύρωση του Ποτού είδα μια διάβαση πεζών που οδηγεί από το ξενοδοχείο Ολύμπιον στο Λούνα Παρκ. 

 

Θέλοντας να συνεχίσω προς το κέντρο όπου η ολότητα κατευθύνονται  δεν υπήρχε ίχνος διάβασης πεζών ενώ η ροή των αυτοκινήτων και από τις δυο κατευθύνσεις ήταν αδιάκοπη! Συζητώντας το θέμα με φίλους προέκυψε ότι ο ένας ο δρόμος είναι δημοτικός και έχει διάβαση ενώ ο άλλος είναι περιφερειακός και δεν έχει! 

 

Το ζήτημα είναι αν σε αυτό το κράτος οι υπηρεσίες συντονίζουν την δράση τους για το καλό των πολιτών η ή η κάθε μια τραβάει τον δρόμο της …και όποιον πάρει ο χάρος!

 

Συνεχίζοντας, απέφυγα τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην παραλία, λόγω συνωστισμού, και τελικά κατέληξα στο λιμανάκι. 

 

Εκεί διαπίστωσα ότι ο χώρος που προοριζόταν για πάρκο αναψυχής έχει μετατραπεί σε παρκινγκ, τα σκουπίδια ξεχείλιζαν τους κάδους, οι γατες έκαναν το δικό τους πάρτυ και το υποτιθέμενο πάρκο είχε ελάχιστους επισκέπτες! Στον κεντρικό λιμενοβραχίωνα τα τρέιλερ, που την άνοιξη κατέβασαν εκεί τις βάρκες, είναι παρκαρισμένες επί τόπου στο πλάι  και ξεκαλοκαιριάζουν! 

 

Στην επιστροφή, πάλι αποφεύγοντας τον συνωστισμό που δημιουργούν τα τραπεζοκαθίσματα  που στενεύουν την δίοδο, (χρόνιο πρόβλημα, διαχρονικό, που καμία δημοτική αρχή δεν έχει αντιμετωπίσει) πέσαμε σε μια άλλη έκπληξη! 

 

Ένα ασθενοφόρο που καλέστηκε για ένα έκτακτο περιστατικό αγωνιζόταν να περάσει ανάμεσα από τα τραπεζοκαθίσματα και τα εμπορεύματα  που παράνομα είχαν κάνει κατάληψη του δρόμου συμπλήρωσαν αυτό το παράλογο σκηνικό που κάποια στιγμή θα καταλήξει μοιραίο! 

 

Ξέρω ότι πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί μου όπως ξέρω ότι πολλοί θα ενοχληθούν! 

 

Μπορώ όμως να βεβαιώσω κατηγορηματικά ότι το μπάχαλο ποτέ δεν κράτησε τον ποιοτικό τουρισμό, αντίθετα τον έδιωξε! Και πριν φτάσουμε εκεί όσοι σκέπτονται πρέπει να αντιδράσουν! Και πριν απ όλα η Δημοτική αρχή!

 

Υ.Γ. Υπάρχουν φωτογραφίες για όλα αυτά που αναφέρω αλλά για ευνόητους λογούς δεν τις δημοσιεύω!

 

Η φωτογραφία είναι από την παραλία του Ποτού