Ποτός

Ο δήμαρχος Θάσου αποφάσισε λόγω κακοκαιρίας, να μην λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες Θεολόγου-Ποτού την Τετάρτη (10/01).

Έχασε τη μάχη με το θάνατο ο 4χρονος από τον Ποτό της Θάσου που το απόγευμα της Κυριακής 7 Ιανουαρίου  διακομίστηκε διασωληνωμένος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ερώτηση προς το δημοτικό συμβούλιο Θάσου σχετικά με την ανάπλαση του υπαίθριου θεάτρου στην παραλία του Ποτού απευθύνει η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ότι υποβαθμίστηκε το ταχυδρομικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στα Λιμενάρια με αποτέλεσμα η αλληλογραφία να μην διανέμεται σωστά αναφέρει η κομματική οργάνωση Λιμεναρίων - Θεολόγου του ΚΚΕ σε ανακοίνωση της.

Χάος έχει δημιουργηθεί στον κεντρικό δρόμο του Ποτού. Στο σημείο γίνονται οδικά έργα παραμονές Δεκαπενταύγουστου. 

Για παράνομη χωματερή στον Ποτό κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θάσου. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και φωτογραφίες από το σημείο στο οποίο πετιούνται ογκώδη κυρίως αντικείμενα και κάνει λόγο για πιθανή «ανοχή» του Δήμου Θάσου.

Για απαράδεκτη εικόνα στην παραλία του Ποτού στη Θάσο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Θάσου.

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα και αύριο το νηπιαγωγείο στον Ποτό της Θάσου. Μία αίθουσα του σχολείου πήρε νερό από τη βροχή κοντά στον ηλεκτρικό πίνακα με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. 

Την Τετάρτη και την Πέμπτη 14 & 15 Απριλίου 2021 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης αγροτικών οδών στον Πρίνο και στον Ποτό

Τεστ κορωνοϊού θα διενεργηθούν στην Θάσο την Τρίτη 13 και την Τετάρτη 14 Απριλίου από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. 

 

Αρνητικά ήταν όλα τα τεστ κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα (11/1) στον γενικό πληθυσμό του Θεολόγου και στους εκπαιδευτικούς που έκαναν το τεστ στον Λιμένα Θάσου . 

 

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου στο Κοινοτικό Ιατρείο της δημοτικής κοινότητας Ποτού από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Θάσου από τις 9:00 έως τη 1:00 το μεσημέρι θα διενεργούνται  προληπτικά tests ανίχνευσης κορονοϊού SARS CoV2 σε περιπατητικούς πολίτες που ενδιαφέρονται.

Ο Παναγιώτης Τσίκνας, ο οποίος διαπρέπει το τελευταίο διάστημα στο εξωτερικό, με καταγωγή από την Θάσο, πέρασε τα Χριστούγεννα κοντά στην οικογένεια του, στην ιδιαίτερη πατρίδα του. 

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τις 11:30 της Τρίτης 27 Οκτωβρίου λίγο έξω από τον Ποτό της Θάσου όταν οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο και το όχημα ανατράπηκε.

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο λίγο έξω από τον Ποτό της Θάσου άφησε ένας 23χρονος όταν η μηχανή που οδηγούσε, άγνωστο πως, εξετράπη της πορείας της με αποτέλεσμα ο νεαρός να πέσει με φόρα στο οδόστρωμα

Η ανευθυνότητα ορισμένων φαίνεται ότι έχει ξεπεράσει τα όρια και του νόμου, γιατί της ηλιθιότητας τα έχει ξεπεράσει προ πολλού.

 

Το έργο χρονολογείται από την εποχή των κοινοτήτων και αφορά την περιοχή του Ποτού. Ο συγκεκριμένος βιολογικός όχι μόνο δεν λειτούργησε ποτέ, αλλά το έργο γενικά δεν εκτελέστηκε ποτέ. Η διοίκηση του Δήμου πάντως δεν πρόκειται σήμερα να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια καθώς πρόκειται να προχωρήσει σε αίτηση αναίρεσης κατά της διαταγής πληρωμής, η οποία δεν της έχει επιδοθεί ακόμα

Άλλο ένα υπέρογκο ποσό φεύγει από τα ταμεία του Δήμου Θάσου για να πληρωθούν λάθη και παραλείψεις των προηγούμενων ετών.