γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Ατύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουλίου όταν προπέλα σκάφους τραυμάτισε γυναίκα στον Παράδεισο της Θάσου. Πρόκειται για 50χρονη γυναίκα Ουγγρικής καταγωγής που βρισκόταν για διακοπές στο νησί διανύοντας το μήνα του μέλιτος με τον σύζυγο της. 

 

Το σκάφος οδηγούσε ο σύζυγός της, ενώ εκείνη βρισκόταν στην θάλασσα κοντά στην ακτή. Στην προσπάθεια του να της πάρει τα πράγματα που κουβαλούσε και να τη βοηθήσει να επιβιβαστεί την πλησίασε αρκετά. 

 

Ωστόσο ένα κύμα που σηκώθηκε εκείνη την ώρα την παρέσυρε με αποτέλεσμα να την χτυπήσει η προπέλα του σκάφους. Στην αρχή υπήρχε η αίσθηση ότι το πόδι της γυναίκας είχε ακρωτηριαστεί. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι κάτι τέτοιο ευτυχώς δεν συνέβη ωστόσο είχε υποστεί πολλαπλά θλαστικά τραύματα. 

 

Διακομίσθηκε στο κέντρο υγείας Πρίνου όπου οι γιατροί κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια να σταματήσουν την αιμορραγία. Στη συνέχεια διακομίσθηκε σε καλή κατάσταση στο Νοσοκομείο Καβάλας για νοσηλεία κι εξετάσεις. 

 

Χωρίς πλοίο επιφυλακής τις νυχτερινές ώρες κάθε 5 ημέρες το νησί 

 

Τα αυξημένα περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου με την εισροή των τουριστών επαναφέρουν το χρόνιο πρόβλημα των διακομιδών τις νυχτερινές ώρες. Όπως αναφέρουν οι γιατροί τα περιστατικά που καλούνται να χειριστούν ξεπερνούν σε αριθμό αυτά του 2019 που το νησί είχε πάρα πολύ κόσμο. 

 

Ωστόσο σχεδόν κάθε 5 ημέρες καλούνται να βρουν τρόπο να διακομίσουν περιστατικά στο Νοσοκομείο Καβάλας καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο πλοίο επιφυλακής. Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες χρειάστηκε να στείλουν δυο περιστατικά με μια λάντζα που βρέθηκε εύκαιρη να βοηθήσει. Όπως επισημαίνουν οι γιατροί πρόκειται για ένα τεράστιο πρόβλημα για το οποίο πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση καθώς κινδυνεύουν ζωές.