Στο Επαρχείο της Λήμνου σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των Φορέων με θέμα το «ακτοπλοϊκό» όπως αυτό διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες μετά την αποχώρηση του AQUA BLUE από τα δρομολόγια και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται με τα πλοία της Sea Jets.

 

Στην σύσκεψη αρχικά έγινε γνωστό ότι λόγω της σοβαρής ζημιάς (στρόφαλο) το Aqua Blue δεν φαίνεται να επανέρχεται στα δρομολόγια έως τα τέλη Αυγούστου, με το ημερόπλοιο Super Runner να παραμένει στην γραμμή.

 

Η ανάδοχος εταιρεία προσανατολίζεται στην επινοικίαση για την Πέμπτη 29/7 και την Πέμπτη 5/8 του πλοίου OLYMPUS, το οποίο και θα εκτελέσει το δρομολόγιο από Πειραιά απευθείας για Λήμνο, καλύπτοντας έτσι τα προγραμματισμένα δρομολόγια του Λαυρίου με εκτιμώμενο χρόνο ταξιδιού τις 10 ώρες.

 

Όσο αναφορά το Super Runner, και το θέμα που προέκυψε με τις καθυστερήσεις, η απάντηση ήρθε από την εκπρόσωπο του κεντρικού πρακτορείου της Εταιρείας για την Λήμνο η οποία και μίλησε για 3 διαφορετικά πληρώματα που θα διανυκτερεύουν στα λιμάνια και έτσι δεν θα έχουμε τα ίδια προβλήματα...

 

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η σύσκεψη ο Έπαρχος Λήμνου σε επικοινωνία με το Υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώθηκε και έλαβε την διαβεβαίωση ότι μέχρι την προσεχή Τρίτη, θα εγκριθούν τα εν λόγο δρομολόγια και θα δημοσιευθεί και το ανάλογο πρόγραμμα έως 5/8 και θα ανακοινωθεί «τι μέλλει γενέσθαι» με το OLYMPUS.

 

Οι Φορείς συμφωνήσαν με τον προγραμματισμό αλλά όχι ως 5/8 αλλά ως 8/9 όπως είχε βγει με το αρχικό πρόγραμμα.

Από ellinikiaktoploia.net