Επαναφέρει το ζήτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, για τις ομαδικές απολύσεις των 133 εργαζομένων στα Λιπάσματα η Λαϊκή Συσπείρωση ζητώντας να βγει απόφαση που να λέει ότι: «Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στα λιπάσματα για το δικαίωμα στη δουλειά, καταγγέλλει τις απολύσεις που μεθοδεύει η εταιρία με τις πλάτες της κυβέρνησης».

 

Τί αναφέρει η επιστολή της Λαϊκής Συσπείρωσης:

 

"Επειδή έγινε αποδεκτό από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας το αίτημα της εργοδοσίας για ομαδικές απολύσεις των 133 εργαζόμενων στα λιπάσματα. Επειδή η επιστολή που έστειλε ο κ. Μουριάδης στον κ. Χατζηδάκη, για τις μαζικές απολύσεις στην πρώην ΒΦΛ, πετάχτηκε στο καλάθι με τα άχρηστα.

 

Επειδή η άρνηση των υπόλοιπων παρατάξεων που αντιτάχθηκαν σε συζήτηση και απόφαση στήριξης των 133 που προτείναμε σε προηγούμενη συνεδρίαση, με διάφορες «δικαιολογίες» για να μη χαλάσει «τάχαμου» το ευμενές κλίμα που κυκλοφορούσε για την υπόθεση των απολύσεων, έδωσε χρόνο για να τρέξουν αρνητικές εξελίξεις. 

 

Επειδή η ενημέρωση προς τον πρωθυπουργό στο περιθώριο της επίσκεψής του στην Ξάνθη, από τη διοίκηση του σωματείου για τις «παράνομες πρακτικές εργολαβοποίησης» που εφαρμόζει η εργοδοσία του εργοστασίου, «έπιασε» τόπο.

 

Επειδή η «παρουσία» στην ολιγόλεπτη συνομιλία της ηγεσίας του σωματείου με τον πρωθυπουργό, του συντοπίτη υπουργού Εθνικής Άμυνας και του πρόεδρου της ΔΕΕΠ Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, ήταν επίσης πολύ «αποτελεσματική».

 

Επειδή σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος των Εργαζομένων, «ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ασχοληθεί ο ίδιος προσωπικά με το θέμα προκειμένου να δοθεί μια λύση», η οποία πραγματικά βρέθηκε, αλλά είναι με το μέρος του μεγαλοεπιχειρηματία:

 

Επαναφέρουμε το θέμα για απόφαση στήριξης των 133 εργαζόμενων από το Δημοτικό Συμβούλιο, που βρίσκονται ένα κατώφλι πριν την απόλυση, με το εξής κείμενο: «Το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει τον αγώνα των εργαζόμενων στα λιπάσματα για το δικαίωμα στη δουλειά, καταγγέλλει τις απολύσεις που μεθοδεύει η εταιρία με τις πλάτες της κυβέρνησης».