Στους καλύτερους 18 αθλητές παρκουρ του κόσμου συγκαταλέγεται ο Καβαλιώτης, Μίμης Θεοδωρίδης ο οποίος στον παγκόσμιο διαγωνισμό freerunning που διεξήχθη στον Πειραιά, συγκέντρωσε την 4η καλύτερη βαθμολογία. 

 

Ο Μίμης ήταν πρωταγωνιστής του αγώνα από ελληνικής πλευράς ήταν, ο οποίος εντυπωσίασε με την προσπάθειά του και έμεινε οριακά έξω από την τελική τριάδα, τερματίζοντας 4ος στην κατηγορία των ανδρών.

 

Ο εντυπωσιακός αγώνας, που τέλεσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας, έδωσε για πρώτη φορά ραντεβού πάνω σε ιστιοφόρα σκάφη, κάνοντας την ανατροπή και κορυφώνοντας το αγωνιστικό ενδιαφέρον!

 

Το Red Bull Art of Motion, συγκέντρωσε αθλητές από όλο τον κόσμο οι οποίοι έδωσαν μάχη στο Μικρολίμανο με συνδιοργανωτή τον Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Πειραιά. Εκατοντάδες θεατές παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα, από την προβλήτα αλλά και παραπλέοντα σκάφη, τους συμμετέχοντες, ενώ η μοναδική εικόνα ταξίδεψε απ’ άκρη σ’ άκρη σ’ όλον τον κόσμο.

 

Ο ΔημήτρηςDKΚυρσανίδης, νικητής του Red Bull Art of Motion το 2014 & 2015 δεν μπόρεσε να συμμετάσχει καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού, αλλά μετέφερε τις γνώσεις και εμπειρίες του κάνοντας τη ζωντανή μετάδοση του αγώνα που κάλυψε το Mega.

 

 

Σε ό,τι αφορά τους νικητές, ο 22χρονος Πολωνός Κρίστιαν Κοβαλέφσκι, κατέκτησε την πρώτη θέση μαγεύοντας κριτές και θεατές με κάποια από τα πιο δύσκολα και περίπλοκα runs του Red Bull Art of Motion, ο οποίος και δήλωσε: «Όταν έμαθα ότι θα διαγωνιζόμασταν πάνω σε ιστιοφόρα, ανησύχησα ότι θα κουνιόντουσαν πολύ κατά τη διάρκεια του run μου. Αλλά τελικά αποδείχθηκε ένα από τα καλύτερα set-ups που είχαμε ποτέ στο Red Bull Art of Motion. Είμαι πιο χαρούμενος από ποτέ!»

 

Η Νόα Ντιόργκινα από την Ολλανδία αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία γυναικών. Μόλις στα δεκαέξι της χρόνια έγινε η νεότερη αθλήτρια που έχει κερδίσει στον διαγωνισμό και δήλωσε: «Είναι κάτι που ονειρευόμουν από όταν ήμουν επτά χρονών, και τώρα έγινε πραγματικότητα. Μετά από ενάμιση χρόνο, είναι τέλειο που μπορούμε να παίρνουμε μέρος σε διαγωνισμό και πάλι».

 

Φωτογραφίες: ego-gymnastics