Για στοχοποίηση των υγειονομικών έκανε λόγο, μιλώντας στον ΚavalaNews 102.8 η πρόεδρος των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη με αφορμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για υποχρεωτικό εμβολιασμό στους εργαζόμενους στην υγεία, ενώ αναφέρθηκε για "στρατευμένα παπαγαλάκια" που στοχοποιούν τους υγειονομικούς, ως υπεύθυνους για την νέα έξαρση της πανδημίας».

 

Όπως είπε το 90% των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία έχει ήδη εμβολιαστεί από τον Ιανουάριο ενώ αρκετοί είναι και οι υγειονομικοί που έχουν νοσήσει και έχουν φυσική ανοσία.

 

Μιλώντας για ένα ενδεχόμενο 4ο κύμα της πανδημίας η κ. Πετράκη είπε πως κανένα νοσοκομείο της χώρας δεν θα αντέξει καθώς ούτε προσλήψεις γίνονται ενώ οι υγειονομικοί που είναι κοντά στη συνταξιοδότηση μετά από τις ανακοινώσεις τρέχουν να επισπεύσουν τη διαδικασία (από ΕΔΩ).

 

Ακούστε όσα δήλωσε στον KavalaNews 102.8: 

 

 

 

Η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου Καβάλας: 

 

"Νωρίτερα από το αναμενόμενο ερχόμαστε  αντιμέτωποι  με το τέταρτο πανδημικό κύμα της COVID-19. Έπειτα από έναν μήνα ταχείας αποκλιμάκωσης του τρίτου κύματος, και πριν προλάβουμε να πάρουμε μια βαθιά ανάσα από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, ξεκίνησε μια νέα και ραγδαία έξαρση της πανδημίας με σχεδόν τριπλασιασμό του μέσου όρου των ημερήσιων κρουσμάτων σε μία μόλις εβδομάδα.

 

Αντιμετωπίσαμε τρία σφοδρά κύματα της πανδημίας με αυταπάρνηση, με μηδενική στελέχωση, προσλήψεις στο όριο των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης, με μάχες για την προμήθεια στα μέσα ατομικής προστασίας, θρηνώντας την απώλεια τριών συναδέλφων μας, εξαντλημένοι με αναστολή στο δικαίωμα της άδειας...

 

Στην πρώτη γραμμή και στον εμβολιασμό! Πρώτοι των πρώτων εμβολιαστήκαμε, παράδειγμα προς μίμηση προς τους επιφυλακτικούς συμπολίτες μας! Πρώτοι και στην εμβολιαστική διαδικασία αναλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος των εμβολιασμών που πραγματοποιήθηκαν έως τώρα!

 

Δεν ζητήσαμε ανταλλάγματα...μόνο τα αυτονόητα, τα οποία  απαιτούμε, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και χαρακτηρισμό των θανάτων των συναδέλφων μας από τον ιό SARS-CoV-2,ως εργατικό ατύχημα και στα δύο αυτά αιτήματα μας η Κυβέρνηση κωλυσιεργεί αναιτιολόγητα εμπαίζοντας μας!!

 

Και σαν να μη φτάνουν όλα τα παραπάνω ,στρατευμένα παπαγαλάκια μας στοχοποιούν καθημερινά ως τους υπεύθυνους για την νέα έξαρση της πανδημίας διότι δήθεν δεν συμμετείχαμε στον εμβολιασμό .....και ανακοινώνονται σχέδια υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς και κυρώσεις στην περίπτωση άρνησης!!

 

Αλήθεια τί είδους κυρώσεις θα μπορούν να επιβληθούν; 

 

Μήπως μετακίνηση στη δεύτερη γραμμή ?Αυτό μόνο ανέκδοτο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί !Μήπως απομάκρυνση από την εργασία επιβολή αργίας ή άδεια άνευ αποδοχών; Αλήθεια; Ποιος θα δουλέψει μετά; Σας υπενθυμίζουμε πως από την αρχή της πανδημίας αντιμετωπίσαμε δεκάδες αρνήσεις από υποψήφιους προς πρόσληψη υπαλλήλους, οι δε λίστες αναμονής εξαντλήθηκαν!

 

Η Κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει λάθη και παραλείψεις στην διαχείριση της πανδημίας και τραγικές καθυστερήσεις και παλινωδίες ,όπως με το εμβόλιο της AstraZeneca , στην εμβολιαστική διαδικασία στοχοποιεί για άλλη μία φορά τους υγειονομικούς προβάλλοντας τον εμβολιασμό 5000-10.000 υγειονομικών ως απαραίτητη προϋπόθεση του χτισίματος τείχους ανοσίας για την ανάσχεση του τετάρτου κύματος, γιατί γιαυτόν τον αριθμό συζητάμε και σε αυτόν τον αριθμό συμπεριλαμβάνονται και οι  συνάδελφοι που έχουν φυσική ανοσία από νόσηση και οι συνάδελφοι που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα .

 

Ποια η συμβολή στην αντιμετώπιση της πανδημίας με την επιβολή υποχρεωτικότητας εμβολιασμού μόνο στους υγειονομικούς; Πιστεύει κανείς πως θα αναχαιτιστεί το τέταρτο ή το πέμπτο κύμα αν οι ασθενείς που προσέρχονται δεν είναι εμβολιασμένοι και μεταδίδουν ανεξέλεγκτα τον ιό;

 

Έχει κανείς σήμερα την ψευδαίσθηση πως τα Νοσοκομεία μας μπορούν να ανταπεξέλθουν σε ένα τέταρτο ή και πέμπτο κύμα της πανδημίας ακόμα και με με το υπάρχον προσωπικό πόσο μάλλον με λιγότερο αν επιβληθούν απομακρύνσεις

 

Οι ασθενείς των οποίων τα χειρουργεία και οι θεραπείες είχαν  ανασταλεί, αντέχουν και νέα παράταση?

 

Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει καθολικά υποχρεωτικός σε όλους τους ενήλικες πολίτες,δίχως να στοχοποιούνται συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων,χωρίς διχαστικά διλήμματα ,με τόλμη,με μόνο στόχο  να πάρουμε πίσω τις ζωές μας !

 

Τα παραπάνω αποτελούν ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.