Ξεχωριστή βαρύτητα αποκτά η συνεδρίαση των επιδημιολόγων του υπουργείου Υγείας μετά τον τριπλασιασμό των κρουσμάτων αλλά και του ιικού φορτίου μέσα σε μία εβδομάδα.

 

Κι ενώ ανακοινώθηκαν μέτρα στη διασκέδαση, αυστηρότεροι έλεγχοι και σκληρά πρόστιμα σε επιχειρήσεις (δες ΕΔΩ), οι ειδικοί έχουν επιπλέον μέτρα στην φαρέτρα τους.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που εξετάζουν είναι περισσότερο τοπικού χαρακτήρα και θα αφορούν κυρίως τις μετακινήσεις.

 

Τα μέτρα στο τραπέζι των ειδικών

 

Συγκεκριμένα πρώτο μέτρο στη λίστα των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας είναι η μετακίνηση των μη εμβολιασμένων (με ΚΤΕΛ, αεροπλάνο, τρένο) από νομό σε νομό με υποχρεωτικό rapid τεστ ή PCR εντός 48 ωρών. Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει μέχρι στιγμής μόνο για τα νησιά. Σημειώνεται πως το μέτρο αυτό θα είναι δύσκολο στην εφαρμογή του και προϋποθέτει μπλόκα στα διόδια για τους ελέγχους αυτούς.

 

Ακόμη ένα μέτρο το οποίο αρκετοί ειδικοί «ασπάζονται» είναι η επιστροφή της χρήσης της μάσκας σε περιοχές με αυξημένα κρούσματα. Δηλαδή οι πολίτες να φορούν τη μάσκα τους και σε εξωτερικούς και σε εσωτερικούς χώρους.

 

Το χειρότερο σενάριο

 

Φυσικά στο προσχέδιο των ειδικών υπάρχει και το χειρότερο σενάριο σε περίπτωση που τα πράγματα βγουν εκτός ελέγχου.Το σενάριο που αποτελεί και το τρίτο μέτρο, αυτό περιλαμβάνει τοπικούς περιορισμούς και πιο συγκεκριμένα απαγόρευση κυκλοφορίας και κλείσιμο της μουσικής στα μαγαζιά, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

 

Βέβαια οι συγκεκριμένοι περιορισμοί δεν θα εφαρμόζεται εν μία νυκτί, καθώς προηγουμένως θα γίνονται οι απαραίτητες προειδοποιήσεις.

 

Πηγή: in.gr