Την έντονη ανησυχία της για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού εξέφρασε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου, μιλώντας στον KavalaNews 102.8. Αναφερόμενη στα εμβόλια, τόνισε ότι «έχουμε ένα δυνατό όπλο και δεν το χρησιμοποιούμε», ενώ δήλωσε ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς. 

 

 «Είναι λάθος να αδιαφορούμε και να αναβάλουμε τον εμβολιασμό μας και είναι τραγικό λάθος να επηρεάζουμε και άλλους. Είναι ώρα κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Πρέπει να προστατεύσουμε τους ευαίσθητους συνανθρώπους μας που για λόγους υγείας δεν μπορούν να εμβολιαστούν» λέει η κ. Αντωνίου. 

 

«Το τέταρτο κύμα αν έρθει θα αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους», επισημαίνει και προέτρεψε όλους όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν, ενώ χαρακτήρισε εγκληματική την αναβλητικότητα.

 

Επισήμανε πως είναι απαραίτητη η τήρηση των μέτρων όπως η μάσκα όταν συνωστιζόμαστε στους εξωτερικούς χώρους, απαραίτητη στους εσωτερικούς, σχολαστικό πλύσιμο των χεριών και τήρηση αποστάσεων. 

 

Ακούστε όσα δήλωσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου στον KavalaNews 102.8: 

 

 

«Είναι καιρός να πάρουμε μέτρα αυστηρά στον χώρο της υγείας»

 

«Η ηθική υποχρέωση των υγειονομικών είναι τεράστια. Πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Το 90% των γιατρών  της ΠΕ Καβάλας είτε έχει εμβολιαστεί είτε έχει ανοσία. Θα πρέπει όμως και το υπόλοιπο προσωπικό του νοσοκομείου, των κλινικών και των κέντρων αποκατάστασης να εμβολιαστεί άμεσα» λέει η Αναστασία Αντωνίου.  

 

«Καραδοκούν κι άλλες νόσοι, έμειναν άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα εκτός δημόσιας δομής. Τώρα δεν γίνεται πάλι να γυρίσουμε τα νοσοκομεία για μία νόσο. Η κατάσταση είναι σοβαρή και θα γίνει χειρότερη όσο αδιαφορούμε» συμπληρώνει.