γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Τη δυνατότητα να εκδώσουν βεβαίωση αρνητικού ράπιντ τεστ προκειμένου να το επιδείξουν για να ταξιδέψουν έχουν οι πολίτες που κάνουν το τεστ στα κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε διάφορα σημεία. 

 

Σύμφωνα με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενεργεί ράπιντ τεστ στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλας μετά το τεστ ο πολίτης λαμβάνει το γνωστό sms στο κινητό του όπου ενημερώνεται αν είναι αρνητικό ή θετικό.

 

Όμως πέρα από το sms που μπορεί να το επιδείξει και να ληφθεί ως επίσημο έγγραφο μπορεί να μπει το βράδυ της ίδιας ημέρας που έχει κάνει το τεστ στην πλατφόρμα gov.gr όπου με τα στοιχεία των προσωπικών τους κωδικών taxisnet μπορούν να κατεβάσουν στον υπολογιστή ή στο κινητό τους το αποτέλεσμα.και να εκδώσουν βεβαίωση αρνητικού τεστ. 

 

Επίσης αν κάποιος έχει νοσήσει και έξι μήνες μετά έχει κάνει μια δόση εμβολίου πάλι στο gov.gr και στο πεδίο εμβολισμός κατά του κορωνοϊού μπορεί να λάβει πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αρκεί να έχει νοσήσει και να έχει κάνει μια δόση εμβολίου έξι μήνες μετά. Αυτό που παίρνει είναι πιστοποιητικό νόσησης και εμβολιασμού.