Ακόμα ένας γύρος ακυρώσεων ταξιδιών από τη Βρετανία προς τη χώρα μας, ανακοινώθηκε χθες από την TUI Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 21 Ιουλίου ακυρώνει τις πτήσεις της προς Χαλκιδική, Κεφαλονιά, Πρέβεζα, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θάσο και Κρήτη (Χανιά).

 

Βέβαια οι ακυρώσεις αυτές, στο πλαίσιο των οδηγιών των βρετανικών υγειονομικών αρχών, δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας. Ειδικότερα οι ακυρώσεις αφορούν τους εξής διεθνείς προορισμούς: Αρούμπα, Βουλγαρία, Πράσινο Ακρωτήριο, Κόστα Ρίκα, Κροατία, Κύπρος, Δομινικανή Δημοκρατία, Αίγυπτος, Ιταλία, Τζαμάικα, Ισπανία – Ηπειρωτική χώρα, Λα Πάλμα, Μεξικό, Μαρόκο, Τυνησία και Τουρκία. 

 

«Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ευελιξία και επιλογές αυτό το καλοκαίρι, οπότε όπου τα σύνορα είναι ανοιχτά και οι συμβουλές του FCDO επιτρέπουν τα ταξίδια, θα λειτουργήσουμε σε αυτούς τους προορισμούς όπως έχει προγραμματιστεί. Εξετάζουμε συνεχώς το πρόγραμμα διακοπών και τις ακυρώσεις σύμφωνα με τις κυβερνητικές ενημερώσεις κάθε τρεις εβδομάδες, με την επόμενη ενημέρωση να αναμένεται στις 15 Ιουλίου», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η TUI Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, ενημερώνει ότι ακύρωσαν όλα τα πακέτα διακοπών που δεν περιλαμβάνουν πτήσεις της TUI προς Καναδά, Ινδία, Ινδονησία, Κένυα, Μαλδίβες, Μαυρίκιο, Σεϋχέλλες, Σρι Λάνκα, Τανζανία, Ταϊλάνδη, Τομπάγκο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ΗΠΑ έως τις 21 Ιουλίου. 

 

Πριν από λίγες ημέρες η Βρετανία αναθεώρησε τη λεγόμενη «πράσινη λίστα» με τις χώρες για τις οποίες δεν απαιτείται καραντίνα των ταξιδιωτών. Η Ελλάδα, που ποντάρει αρκετά στη βρετανική αγορά όσον αφορά στον τουρισμό, παρέμεινε για άλλη μια φορά εκτός της λίστας, ενώ η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που εντάχθηκε είναι η Μάλτα.

 

Πηγή: ΕΦΣΥΝ