«Το πότε θα γίνουν εκλογές είναι στο χέρι του Μητσοτάκη. Αυτός και οι χορηγοί που τον στηρίζουν θα κρίνουν πότε είναι βολικό να πάει σε εκλογές» δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης. Επίσης μίλησε για τα εργασιακά,την εγκληματικότητα, αλλά και τη διαχείριση της πανδημίας με αφορμή και την περιοδεία του σε Καβάλα και Δράμα (δες ΕΔΩ). 

 

«Ο πρωθυπουργός ζυγίζει κάτι: αν θα πάει σε εκλογές πριν μοιράσει τα λεφτά στους χορηγούς ή θα πάει αφού τους έχει μπουκώσει από τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης, τα οποία δεν είναι λίγα και δεν θα φτάσουν στην Καβάλα», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανίτης.  

 

Ακούστε όσα είπε ο Κώστας Αρβανίτης στον KavalaNews 102.8: 

 

 

"Το νόμο φέρνει ένας υπουργός που δεν έχει εργαστεί ποτέ"

 

«Το βασικό που διεκδικούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός αλλά εδώ ο αγώνας σκιάζεται με το αντεργατικό νομοσχέδιο που έφερε ο κ. Χατζηδάκης. Δεν διασφαλίζεται το 8ωρο. Πάμε σε ένα 12ωρο με ελαστικοποίηση του χρόνου εργασίας.  Ο πολίτης καλό είναι να ακούει τα σωματεία που έχουν γνώση και πληροφόρηση. 

 

Είναι πρωτοτυπία ότι θα αποφασίσει ο εργοδότης ότι ο εργαζόμενος θα δουλέψει άλλες πέντε ώρες και θα του δώσει ρεπό. Δεν έχει γίνει πουθενά. Στην Ε.Ε. παλεύουμε τη μείωση του ωραρίου», λέει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.  

 

«Το νόμο φέρνει ένας υπουργός που δεν έχει εργαστεί ποτέ. Από πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ έγινε ευρωβουλευτής, βουλευτής και υπουργός. Δεν έχει μπει στον χώρο εργασίας. Η κυβέρνηση είναι σε άλλο σύμπαν όταν λέει στον εργαζόμενο "τί το θες το Σωματείο, θα μιλάς απευθείας με τον εργοδότη". Με το νέο νόμο δεν θα διασφαλιστεί ποτέ στην Ελλάδα κατώτατος μισθός, ενώ προέβλεψε ότι θα πέσει», επισημαίνει. 

 

Ο Κώστας Αρβανίτης αναφερόμενος στο θέμα της πανδημίας, είπε ότι η κυβέρνηση δεν τη διαχειρίστηκε σωστά: «Ο κ. Μητσοτάκης μας κορόιδευε όταν έλεγε "μείνετε σπίτι" και αυτός έκανε κορωνοπάρτι στην Ικαρία ή μοτοκρός με τη σύζυγο του. 

 

"Εχουν βγει τα πιστόλια και βαράνε δεξιά κι αριστερά"

 

Για την εγκληματικότητα σημείωσε πως: Ο κ. Μητσοτάκης έπαιξε με το αφήγημα ότι η χώρα επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν Καμπούλ επειδή υπήρχαν γκράφιτι στους τοίχους και επειδή κάποιες ομάδες διαμαρτυρόταν όχι όπως θέλαμε εμείς. Σήμερα έχουν βγει τα πιστόλια και βαράνε δεξιά κι αριστερά. O κ. Χρυσοχοϊδης αντί για γιατρούς και δασκάλους προσέλαβε Αστυνομικούς