Κανονικά θα γίνει η λιτάνευση της εικόνας του Αποστόλου Παύλου στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας την Δευτέρα στις 8:30 το βράδυ, παραμονή της γιορτής του πολιούχου της πόλης. 

 

Για να γίνει η λιτανεία είχε σταλεί επιστολή στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιά, από τον μητροπολίτη Φιλίππων, τον δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας ώστε να εξασφαλίστεί σχετική άδεια λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

 

Για τον εορτασμό της εορτής του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου και της 108ης επετείου από την απελευθέρωση της Καβάλας, το έτος 1913, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις: 

 

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ των οδών, πλατειών, του Φρουρίου της πόλης και όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών και Οργανισμών, κατά τις βραδινές ώρες από την 28η έως και την 29η Ιουνίου 2021.

 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟΣ όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 28ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 29ης  Ιουνίου  2021.

 

Δευτέρα 28 Ιουνίου

 

19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. 

 

20:15 Απόδοση τιμών κατά την προσέλευση των επισήμων.

 

20:30 Επίσημη Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Πολιούχου Αποστόλου Παύλου με τη συνοδεία της Στρατιωτικής Μουσικής ΛΣΜΣ/Δ΄ Σώματος Στρατού, της Φιλαρμονικής του Δήμου Καβάλας,δια των οδών: Ομονοίας (έως τα παλαιά Δικαστήρια), Κουντουριώτου, Ύδρας με κατάληξη στο μνημείο άφιξης του Αποστόλου Παύλου, στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου. 

 

20:50 Αρτοκλασία, Ομιλία, Απονομή Τιμητικών διακρίσεων - Χρυσούν Μεταλλίου Ιεράς Μητροπόλεως Φ.Ν.Θ. και Απόλυση του Εσπερινού.

 

 

Τρίτη 29 Ιουνίου 

 

07:00  Όρθρος και Πανηγυρική, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία  με Θείο Κήρυγμα στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου.

 

08:00 Επίσημη Έπαρση Σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας.

 

10:00 Προσέλευση επισήμων και απόδοση τιμών από την Στρατιωτική ΜουσικήςΛΣΜΣ/Δ΄ Σώματος  Στρατού, και την Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας.

 

10:30 Επίσημη Δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αποστόλου Παύλου. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει  ο Δήμαρχος Καβάλας κ.Θεόδωρος Μουριάδης.                                         

 

11:15  Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Δήμαρχο Καβάλας, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας,  τον Στρατηγό Διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, τον Αντιπρόεδρο του ΔΙ.ΠΑ.Ε., τον Δ/ντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, τον Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος, τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας, Προέδρους Παραρτημάτων Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, Προέδρους Αναπηρικών και Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, Εκπροσώπους Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης.

 

Τήρηση ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗΣ στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. 

 

20:00 Ιερός τόπος - Μνημείο Αφίξεως Αποστόλου Παύλου στη Νεάπολη (παραπλεύρως ιερού Ναού Αγίου Νικολάου).

 

Υπαίθριος Εσπερινός της συνάξεως των αγίων Αποστόλων Σίλα, Λουκά και Τιμοθέου στα «ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» έμπροσθεν της μαρμαρίνης ψηφιδογραφημένης κόγχης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου 

         

 20:05  Υποστολή Σημαίας  στην  Πλατεία Ελευθερίας. 

 

Τελετάρχες ορίστηκαν οι κ.Φιλιππία Κοχλιαρίδου, Σουλτάνα Φαρίνα, υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και την κ.Μαρία Λειβαδίτου υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Καβάλας. Διαγγελέας στην εκφώνηση ο κ.Αλέξανδρος Αρμάγος  υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.