Κατόπιν σχετικής πληροφόρησης που έλαβε, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας & Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους πλημμυροπαθείς επαγγελματίες του Νέστου πως Πέμπτη (24/6) με σχετική απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ξεπεράστηκε ένας σκόπελος στη διαδικασία, κάτι που φέρνει πλέον προ των πυλών την οριστική απόφαση για τις αποζημιώσεις των καταστροφών που υπέστησαν το 2018.

 

Πιο συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Υπουργού, εξεδόθη απόφαση που προβλέπει ότι οι αποφάσεις σχετικές με αποζημιώσεις για καταστροφές από θεομηνία υπογράφονται μόνο από τον Υπουργό Οικονομικών, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία, καθώς πλέον δεν χρειάζεται συνυπογραφή άλλου Υπουργού. 

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ευχαριστώ τον Υπουργό, ο οποίος με υψηλό αίσθημα ευθύνης προχώρησε στη συγκεκριμένη απόφαση. Τα οφέλη της θα γίνουν εμφανή τόσο τις επόμενες ημέρες για τους επαγγελματίες του Νέστου, που έχουν ταλαιπωρηθεί υπέρμετρα, όσο και μακροπρόθεσμα για τις ζημιές από φυσικές καταστροφές αλλά και από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

 

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στέκεται δίπλα στον επιχειρηματικό κόσμο, για να βγει πιο δυνατός από όλο αυτό που έχουμε περάσει! Συνεχίζουμε...»

 

(δελτίο Τύπου)