Στην κεντρική πλατεία της Καβάλας ταξίδεψε το «Mobile School» της Ένωσης Κυριών Δράμας. Το… κινητό αυτό σχολείο, στάθμευσε για δύο ώρες στο κέντρο της πόλης με μία διπλή δράση. Έκανε παρέμβαση στα παιδιά Ρομά που το προσέγγισαν ενώ ενημέρωσε το κοινό για το έργο του. 

 

Το κοινό είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το "Mobile School", να ενημερωθεί εκτενώς για τις δράσεις και τη λειτουργία του, καθώς και να γνωρίσει την ομάδα των street workers που το στελεχώνουν. 

 

Ακούστε τί δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Κυριών Δράμας, Αλίκη Τσιαμούρα: 

 

 

Έπειτα από δύο χρόνια παρεμβάσεων εντός της Δράμας, το "Mobile School" τρεις φορές την εβδομάδα βρίσκεται σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και την Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες ή λόγω του οικογενειακού περιβάλλοντος δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση. Την δράση θα παρακολούθησε και ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.

 

«Θα είμαστε δίπλα σε αυτή την προσπάθεια», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Αλιευτικής Πολιτικής, Ανδρέας Καραγιώργης

 

Το έργο «To mobile school ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας.

 

"Κάνουμε τη δράση και για να μας γνωρίσει ο κόσμος καλύτερα", λέει η κοινωνική λειτουργός, Νατάσσα Εφραιμίδου

 

 

Το πρόγραμμα Active citizens fund ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

 

Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

 

Δείτε Φωτογραφίες από την δράση: