Το βιβλίο της Άννας Διαμαντοπούλου «Από το Ντεσεβό στο Drone. Πρόοδος και ειρήνη για τον 21ο αιώνα» παρουσιάζεται την Τρίτη 22 Ιουνίου στις 20:00 στον κινηματογράφο «Ζέφυρος». 

 

Η εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία του Παραρτήματος Καβάλας του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ευρωπαϊκής Κίνησης. 

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

 

-Κώστας Φραγκογιάννης, Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας

 

-Κώστας Σιμιτσής, Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Α.Μ.Θ.

 

-Απόστολος Αγελαράκης, Δικηγόρος

 

-Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρ. Επίτροπος ΕΕ, πρ. Υπουργός. 

 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Χατζηεμμανουήλ.

 

Εξαιτίας των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και περιορισμού́ συγκεντρώσεων σε ανοικτούς χώρους, θα δοθούν ατομικές προσκλήσεις, ενώ θα τηρηθεί́ σειρά́ προτεραιότητας και έτσι δεν  θα είναι μια  ανοιχτή́ εκδήλωση στο κοινό́ .

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο

 

«Μέσα από τις δεκάδες συζητήσεις με την Άννα Διαμαντοπούλου για τις ανάγκες αυτού του βιβλίου, επιβεβαίωσα ότι οι πεποιθήσεις είναι πιο επικίνδυνοι εχθροί της αλήθειας από όσο τα ψέματα. Οι άνθρωποι δεν είναι πιόνια μιας σκακιέρας όπου, αν ξαφνικά ο ίππος κάνει κινήσεις αξιωματικού, ακυρώνονται όλα. Ο άνθρωπος εμπεριέχει πάντοτε και αυτονομία και ατομική ευθύνη. ΗΠΑ. Κίνα. Ευρώπη. Ελλάδα. Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση. Προσφυγικό - Μεταναστευτικό. Ανατροπές της πολιτικής όπως την ξέρουμε.

 

Απρόβλεπτος 21ος αιώνας… Αυτό είναι ένα βιβλίο που στην πραγματικότητα απευθύνεται στον αναγνώστη σε μια εποχή όπου όσο ποτέ άλλοτε είναι σημαντικό ο άνθρωπος να εκπαιδεύσει και ο ίδιος τον εαυτό του... Άλλωστε, το θέμα δεν είναι απλά αυτό που ξέρουμε σήμερα, το βασικό ζήτημα είναι αυτό που θα μπορούσαμε να ξέρουμε. σήμερα. Με αυτό ασχολείται το βιβλίο». Μάκης Προβατάς 

 

«Η Άννα δεν περιορίζεται στην ανάλυση του παρελθόντος. Αντιθέτως, προσφέρει συγκροτημένες και απτές ιδέες για την ανανέωση της πολιτικής, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένα βιβλίο όσο πρέπει εικονοκλαστικό, ένα βιβλίο που αρνείται πεισματικά την προσκόλληση σε ξεπερασμένα διανοητικά σχήματα.

 

Αλλά πάνω απ’ όλα, κρατάτε στα χέρια σας ένα βιβλίο-έκκληση για δράση προς όλους όσοι ενδιαφέρονται για το μέλλον της Ευρώπης και της δημοκρατίας. Γι’ αυτό και αξίζει να διαβαστεί ευρέως». ΖΟΖΕΠ ΜΠΟΡΡΕΛ