Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας κατέθεσαν 32 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με πρωτοβουλία της βουλευτή Καβάλας, Τάνιας Ελευθεριάδου με θέμα τις εξοντωτικές, όπως χαρακτηρίζουν, μετακινήσεις και μεταθέσεις στην Τράπεζα Πειραιώς.

 

Όπως τονίζουν, έχουν πληθύνει οι φωνές που κάνουν λόγο για μετακινήσεις σε καταστήματα που φημολογείται ότι θα κλείσουν, με τις περιπτώσεις μητέρων με μικρά παιδιά και μειωμένο ωράριο να είναι πολλές. Αναφέρθηκαν, επίσης, στην περίπτωση Καβαλιώτη εργαζομένου ΑμεΑ, ο οποίος μετά από 17 χρόνια, μεταφέρθηκε σε κατάστημα ακατάλληλο για εργαζόμενους για αναπηρία, δεχόμενος παράλληλα πιέσεις ώστε να προβεί σε εθελουσία αποχώρηση και να αποποιηθεί την πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ. 

 

Να τονιστεί τους ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής-Πειραιώς κατέθεσε αίτηση στο Υπουργείο Εργασίας για τη διενέργεια τριμερούς διαδικασίας με την Τράπεζα Πειραιώς, βάσει του ΠΔ 240/2006 «περί θεσπίσεως γενικού πλαισίου ενημέρωση διαβούλευση των εργαζομένων», καθώς η διοίκηση τους Τράπεζας δεν εκπλήρωσε τους οριζόμενες από το εν λόγω Π.Δ. υποχρεώσεις τους.

 

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς:

 

1. Είναι εν γνώσει τους οι καταγγελίες των εργαζομένων; 

 

2. Προτίθενται να κάνουν δεκτό το αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής-Πειραιώς για τριμερή συνάντηση;

 

3. Γνωρίζουν πόσοι εργαζόμενοι μετακινήθηκαν το τελευταίο δίμηνο σε καταστήματα που, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τράπεζας, προβλέπεται να κλείσουν;

 

4. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν ώστε να διασφαλίσουν την προστασία των ευάλωτων ομάδων εργαζομένων;

 

(δελτίο Τύπου)