Και από άλλα κανάλια πέραν των φαρμακείων θα διανέμονται τα self test. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιαδης, ενώ συμπλήρωσε ότι η διανομή μπορεί να γίνεται και από τα σούπερ μάρκετ. "Ο πολίτης θα αποφασίζει να μοιραστεί αυτό το προσωπικό δεδομένο με την υπάλληλο, ειδάλλως εάν θέλει πάει και το αγοράζει", αναφέρει.

 

«Είναι απολύτως βέβαιο ότι από τη στιγμή που τα φαρμακεία θα σταματήσουν τη δωρεάν διανομή self test όπως είχε ανακοινωθεί εάν θυμάμαι καλά 19 Ιουνίου, να υπάρξουν άλλα κανάλια διανομής", τόνισε μιλώντας στην Ερτ.  

 

Σε ερώτηση εάν υπάρχει στο τραπέζι η λύση των σούπερ μάρκετ είπε "Εάν ρωτάτε τη γνώμη του υπουργείου Ανάπτυξης 100% τις 100%".

 

Αναφερόμενος στο ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, προκειμένου οι πολίτες να προμηθευτούν τα self test, ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα αφού ο ίδιος ο πολίτης θα επιλέγει εάν θέλει να δώσει τον ΑΜΚΑ του ή όχι. 

 

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε χαρακτηριστικά: "Δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα γιατί να μην δίνει τον ΑΜΚΑ ο πολίτης στα σούπερ μάρκετ. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ο ίδιος ο πολίτης θα δίνει τον ΑΜΚΑ του στον υπάλληλο δεν θα τον παίρνει από μόνος του. Άμα δεν θέλει να τον δώσει, δεν θα τον δώσει, δεν θα τον πάρει κανένας. Ο πολίτης θα αποφασίζει να μοιραστεί αυτό το προσωπικό δεδομένο με την υπάλληλο, ειδάλλως εάν θέλει πάει και το αγοράζει.

 

Πρόσθεσε πάντως ότι το μείζον ζήτημα είναι να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες σημειώνοντας ότι δεν καταλαβαίνει την παράνοια να μην θέλουν κάποιοι να εμβολιαστούν.