Πάνω από 40 Εργατικά Κέντρα ζητούν να μην ισχύσει φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Ανάμεσα τους και το Ε.Κ. Καβάλας.

 

Κοινή πρωτοβουλία αναλαμβάνουν πάνω από 40 Εργατικά Κέντρα σε όλη τη χώρα, ζητώντας από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας να μην δημιουργηθούν κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες με τις πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Παιδείας. 

 

Έτσι, ζητούν την κατάργηση για φέτος της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, τη μη εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων, καθώς και την εξέταση των μαθητών των ιδιωτικών σχολείων για την κτήση προαγωγικών και απολυτήριων τίτλων, ιδίως στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπό δημόσιο έλεγχο (όπως συνέβαινε και πριν το 2000).

 

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, με επιστολή της προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κοινοποιεί το ψήφισμα πρωτοβουλίας και ζητά συνάντηση μαζί της. 

 

«Η ελληνική κοινωνία είναι βαθιά τραυματισμένη από τις συνέπειες της πολύχρονης οικονομικής και της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης. Με τη χώρα μας να κατέχει το θλιβερό ευρωπαϊκό πρωτείο σε κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες, θα έπρεπε να είναι κυρίαρχος εθνικός στόχος η καταπολέμησή τους και όχι η ναρκοθέτηση και των τελευταίων εναπομεινάντων θυλάκων διαφάνειας και αξιοπιστίας. Το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της  απαιτείται να παραμείνει υπό τη διαρκή φροντίδα, εποπτεία, αρωγή και προστασία της πολιτείας ως μίας από τις βασικές παραμέτρους ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής του τόπου μας. Ελπίζουμε να αφουγκραστείτε την εύλογη αγωνία μας και εκφράζουμε την επιθυμία για συνάντηση μαζί σας, ώστε να σάς εκθέσουμε αναλυτικότερα τις απόψεις μας» σημειώνει.

 

Το ψήφισμα υπογράφουν τα ακόλουθα Εργατικά Κέντρα:

 

Ε.Κ.  ΑΘΗΝΑΣ

Ε.Κ.  ΑΙΓΙΟΥ

Ε.Κ.  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ε.Κ.  ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ε.Κ.  ΒΕΡΟΙΑΣ

Ε.Κ.  ΒΟΛΟΥ

Ε.Κ.  ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Ε.Κ.  ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ε.Κ.  ΔΡΑΜΑΣ

Ε.Κ.  ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Ε.Κ.  ΕΒΡΟΥ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ε.Κ.  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Ε.Κ.  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ε.Κ.  ΘΗΒΑΣ

Ε.Κ.  ΚΑΒΑΛΑΣ

Ε.Κ.  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ε.Κ.  ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Ε.Κ.  ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ε.Κ.  ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ε.Κ.  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Ε.Κ.  ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ε.Κ.  ΚΙΑΤΟΥ

Ε.Κ.  ΚΙΛΚΙΣ

Ε.Κ.  ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Ε.Κ.  ΛΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ε.Κ.  ΛΑΥΡΙΟΥ

Ε.Κ.  ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Ε.Κ.  ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ

Ε.Κ.  ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ε.Κ.  ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Ε.Κ.  ΞΑΝΘΗΣ

Ε.Κ.  ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ε.Κ.  ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Ε.Κ.  ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ε.Κ.  ΡΟΔΟΥ

Ε.Κ.  ΦΛΘΙΩΤΙΔΑΣ

Ε.Κ.  ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Ε.Κ.  ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Ε.Κ.  ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ε.Κ.  ΧΑΝΙΩΝ

Ε.Κ. ΧΙΟΥ