Η πρόσφατη επίσκεψη της Δέσποινας Βανδή στην Καβάλα στο πλαίσιο των γυρισμάτων της εκπομπής της στο Mega (δείτε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ) «φούντωσε» στα social media τη συζήτηση-διαμάχη από θαυμαστές και haters για το αν η δημοφιλής τραγουδίστρια έκρυβε ή όχι την καταγωγή της από την Καβάλα, στο ξεκίνημα της καριέρας της. 

 

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι «η Δέσποινα Βανδή έλεγε ότι κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη»

 

Άποψη που υποστηρίζεται μέχρι και φανατικά, χωρίς όμως να υπάρχει παραπομπή σε οποιαδήποτε δημόσια δήλωσή της, σε έντυπο ή ραδιοτηλεοπτικό μέσο. 

 

Το σχετικό αποδεικτικό υλικό που υπάρχει σε βίντεο από διάφορες συνεντεύξεις της έως και 24 χρόνια πριν, δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις στο συγκεκριμένο ερώτημα… 

 

Ήταν Ιανουάριος του 1997

 

Η Δέσποινα Βανδή βρισκόταν ακόμη στην αρχή της καριέρας της και μόλις είχε κυκλοφορήσει ο δεύτερος δίσκος της. Τότε άρχισε να γίνεται γνωστή. 

 

Η συνεργασία με τον Φοίβο, που την «απογείωσε», δεν έχει γίνει ακόμη. 

 

Σε συνέντευξή της στον Θέμη Γεωργαντά και την δημοφιλή εκπομπή «ΟΚ» στον μουσικό τηλεοπτικό σταθμό MAD μιλά για όσους την θεωρούν Σαλονικιά και αναφέρεται με σαφήνεια στην καταγωγή της από την Καβάλα. 

 

Την ίδια χρονιά, κι ενώ πλέον έχει κυκλοφορήσει η πρώτη της δουλειά με τον Φοίβο και οι «μετοχές» της έχουν ανέβει κατακόρυφα, η Δέσποινα Βανδή εμφανίζεται και πάλι στην ίδια εκπομπή. 

 

Κι ενώ το ερώτημα πλέον τίθεται από τους παρουσιαστές… με τη μορφή κατάφασης ως «κατάγεσαι από τη Θεσσαλονίκη», εκείνη πάλι διορθώνει και εξηγεί ότι κατάγεται από την Καβάλα.

 

Οι απαντήσεις της όλα αυτά τα χρόνια, στα ερωτήματα περί καταγωγής, είναι σταθερά οι ίδιες. 

 

Ομοίως και στη συνέντευξη που έδωσε στο Νίκο Χατζηνικολάου το 2020 στον ΑΝΤ1, στην οποία αναφέρθηκε και με λεπτομέρειες στα παιδικά της χρόνια στην Καβάλα. 

 

Δείτε το βίντεο 

στο οποίο καταρρίπτονται κι άλλοι μύθοι: δεν κρύβει ότι της αρέσει η Άννα Βίσση την οποία συγκαταλέγει στους καλλιτέχνες που την επηρέασαν, εξηγεί ότι τελικά πήρε το πτυχίο της και δεν άφησε τις σπουδές στη μέση ενώ αναφέρεται και στην ηλικία της.

 

Τότε ήταν 27 ετών (γεννημένη τέλος Ιουλίου του 1969). 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: η ιστορία από την Καβάλα του 1979 που διηγήθηκε η Δέσποινα Βανδή