Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση θανάτου του 40χρονου υπαλλήλου του δήμου Καβάλας Κώστα Δασκάλου. Τα ίχνη του 40χρονου χάθηκαν στις 24 Νοεμβρίου από την Καβάλα και η σορός του εντοπίστηκε στις 20 Δεκεμβρίου σε ένα πηγάδι στην περιοχή του Περιγιαλίου.

 

Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που βγήκαν την Τρίτη περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Espresso τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις τοξικολογικές εξετάσεις δείχνουν ότι ο Κώστας Δασκάλου δεν βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Στο αίμα του 40χρονου βρέθηκε ελάχιστη ποσότητα αλκοόλ καθώς και χρήση ενός ηρεμιστικού χαπιού.

 

Σημειώνεται ότι στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός του βρέθηκαν και δύο σύριγγες κάτι που τροφοδότησε σχόλια ότι ο δημοτικός υπάλληλος έκανε χρήση ναρκωτικών και έπεσε στο πηγάδι παραπατώντας. Ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι ο άτυχος άνδρας έφυγε από το σπίτι του έχοντας μαζί του το κινητό του τηλέφωνο, ωστόσο, ούτε πάνω του αλλά ούτε και στον περιβάλλοντα χώρο βρέθηκε η συσκευή.

 

Η δικηγόρος της οικογένειας κ. Ανθούλα Ανάσογλου μιλώντας στην Espresso ανέφερε:

 

“Κοινοποιήθηκαν στην οικογένεια του Κώστα Δασκάλου τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής του πτώματος. Ως επίσημη εκδοχή δίνεται ο πνιγμός εντός ύδατος...

 

Η παρουσία αλκοόλης στο αίμα του ήταν σε μικρή συγκέντρωση 0,52g/L. Μικρή επίσης είναι και η παρουσία βενζοδιαζεπίνων που κατά την άποψή μου δεν δικαιολογούν κάμψη του λογικού και της συνείδησης ώστε να οδηγηθούμε στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ήταν ατύχημα. Πώς δηλαδή βρέθηκε σε εκείνο το σημείο και τι τον οδήγησε να πέσει στην κυριολεξία με τα μούτρα μέσα στο πηγάδι; Αυτό το ερώτημα που είναι καίριο παραμένει αναπάντητο. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική, δεν υπάρχουν εξωτερικά ίχνη πάλης ή αντίστασης”.

 

“Να τονιστεί όμως ότι τα μαλακά μόρια προσώπου και λαιμού είχαν ήδη αλλοιωθεί και κατατρώγονταν από σκουλήκια. Επιπλέον, τα μαλακά μόρια του κορμού βρίσκονταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης, λόγω του υγρού στοιχείου. Δυστυχώς είναι φανερό ότι η αλλοίωση στο σώμα που επήλθε λόγω της μακράς παραμονής στο νερό επέφερε καταστροφή των μαλακών μορίων, που ίσως θα οδηγούσαν σε στοιχεία για πιθανή ανάμειξη τρίτων προσώπων”, πρόσθεσε η δικηγόρος της οικογένειας.

 

Ο πατέρας του 40χρονου είπε: “Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι ο Κώστας ήταν ‘καθαρός’. Πώς γίνεται ένας άνδρας 1,85 ύψος, νηφάλιος, να πέσει σε πηγάδι έξι μέτρων και να πνιγεί σε 80 πόντους νερό, τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε και σκάλα μέσα στο πηγάδι; Πιστεύω ακράδαντα ότι τον Κώστα τον φάγανε, όπως υποστήριξαν από την αρχή και οι μάρτυρες. Το κινητό του ακόμη είναι εξαφανισμένο, είναι φανερό ότι πήραν το κινητό του τηλέφωνο και το εξαφάνισαν”.

 

Πηγή: Espresso