Δύο ήταν οι συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Πέμπτη (6/5) στην πλατεία Κανεργάτη της Καβάλας. Η πρώτη και πιο δυναμική με τη συμμετοχή των Σωματείων Εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας στα Λιπάσματα (δες ΕΔΩ). Στην δεύτερη συγκέντρωση ήταν το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, εκπρόσωποι εκπαιδευτικών, εργαζομένων στο Δημόσιο, εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ και της Συμπαράταξης Πολιτών.

 

Η ΑΔΕΔΥ σε μήνυμά της τονίζει ότι “ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886”.

 

Στεφάνι μεταξύ άλλων κατέθεσε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και ο δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Σωτηριάδης και πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη

 

"Μπροστά μας έχουμε μία σπουδαία μάχη: την υπεράσπιση του 8ωρου και των εργασιακών κεκτημένων! Η εργατική πρωτομαγιά παραμένει διαχρονικό σύμβολο των αγώνων του κόσμου της εργασίας σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης φέτος αποκτά ξεχωριστή σημασία καθώς, 135 χρόνια μετά την εξέγερση των ηρωικών εργατών στο Σικάγο, το αίτημα για 8ωρη εργασία γίνεται επίκαιρο ξανά στην Ελλάδα του 2021. 

 

Σήμερα, το αντεργατικό νομοσχέδιο του Κ. Χατζηδάκη επαναφέρει όσα δεν κατάφερε να θεμελιώσει η τρόικα. Να μην περάσει!" δήλωσε σχετικά η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου 

 

 

Δείτε Φωτογραφίες: