Λίγες μέρες μετά τον βανδαλισμό στην πλατεία Μεχμέτ Αλή, στη συνοικία της Παναγίας, με οπαδικά συνθήματα (δες ΕΔΩ), άγνωστοι έκαναν ακόμα ένα γκράφιτι στη βάση του αγάλματος.

 

Ο Κώστας Παπακοσμάς σε ανάρτησή του αναφέρει: 

 

"Προσπαθώ μέσα από αναρτήσεις αισιοδοξίας να παρουσιάσω το θετικό πρόσωπο της πόλης. Η επιστημονική άνοδος του Β. Ρουδομέτωφ , η προοπτική της  “Μεγάλης Λέσχης”,  η Καβάλα ενός λαμπρού παρελθόντος που αν το αναδείξουμε και το αξιοποιήσουμε σωστά το μέλλον θα είναι μπροστά μας και όχι τόσο για εμάς ..αλλά για τη νέα γενιά. Τα  παιδιά μας.

 

Όμως μια  επίσκεψη στην Παναγία, Μ. Εβδομάδα και το θέαμα που αντίκρισα με κάνει να αναρωτηθώ, αξίζει; πόσα ερωτηματικά; Γιατί με την ανοχή μας “στηρίξαμε”  την ατιμωρησία την έλλειψη σεβασμού στον δημόσιο χώρο,  την εμπέδωση της αίσθησης ότι αυτό που κάνουμε αρκεί να ικανοποιεί μόνο τα δικά μας “θέλω” μόνο τις δικές μας επιθυμίες.

 

 Οι φωτογραφίες που δημοσιεύω τα λένε όλα. Πλατεία Μεχμέτ Αλή οι μεν έσβησαν   το σύνθημα των δε .. και έγραψαν το δικό τους “βρωμίζοντας”  ακόμα πιο πολύ τον χώρο . Καληνύχτα Καβάλα…"