Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού σε όλους τους γιατρούς και τους νοσηλευτές Δημόσιων και Ιδιωτικών Μονάδων Υγείας, αλλά και να απεμπλακεί το νοσοκομείο Καβάλας από την διαδικασία των εμβολιασμών προκειμένου να αποφορτιστεί, προτείνει ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας. 

 

Η ανακοίνωση - προτάσεις του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας: 

                                                  

• Το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει στην υποχρεωτικότητα των anti-COVID19 εμβολιασμών σε όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό Δημόσιων και Ιδιωτικών Μονάδων Υγείας καθώς και το προσωπικό κλειστών δομών περίθαλψης ευπαθών ομάδων.

 

Είναι μέγιστη η υποχρέωση της διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας από τους ίδιους τους ταγούς της.

 

Παράλληλα συγχαίρουμε τη συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών της Καβάλας που ήδη εμβολιάσθηκαν. Η  επίκτητη ανοσία των ιατρών μαζί με τη φυσική ανοσία των συνάδελφων που νόσησαν αγγίζει το 90%.

 

• Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας να απεμπλακεί από τη διαδικασία των εμβολιασμών, προκειμένου να αποφορτιστεί

 

Επιπρόσθετα δηλώνουμε παρόντες ως Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας ώστε να ενισχύσουμε οιοδήποτε εμβολιαστικό κέντρο εκτός νοσοκομείου με εθελοντές από τα μέλη μας, έχοντας πρωταρχικό στόχο την ανακούφιση και ανάκτηση δυνάμεων των εν δράσει συναδέλφων.

 

• Να καλυφθούν οι κενές οργανικές θέσεις στις κλινικές νοσηλείας ασθενών με Covid-19 (Πνευμονολογικές, Παθολογικές, Μονάδες Εντατικής Θεραπείας).

 

• Να αναβαθμιστεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τόσο με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, όσο και με  αύξηση συμβασιούχων ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών.

 

• Να προχωρήσει η διαρκής και στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση.

 

Το ΕΣΥ αποδυναμώθηκε ιδιαίτερα τα χρόνια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης και  σήμερα πιέζεται αφόρητα λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης. 

 

Είναι ευκαιρία η πανδημία να μετατραπεί σε εφαλτήριο για το μέλλον έτσι ώστε  με μακροπρόθεσμα  ορθές αποφάσεις και χειρισμούς  το Σύστημα Υγείας να ενισχυθεί.