Νέα χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να υπάρξει από τη Δευτέρα στο λιανεμπόριο καθώς οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας πραγματοποιούν σήμερα την τελική τους συνεδρίαση ώστε να δώσουν το πράσινο φως. Στο «τραπέζι» τα φροντιστήρια, άγνωστο τί θα γίνει με τις μετακινήσεις το Πάσχα. 

 

Μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ότι και στο λιανεμπόριο θα χρησιμοποιούνται υποχρεωτικά τα self test από τους εργαζόμενους, οι ειδικοί αναμένεται να απαντήσουν θετικά στο αίτημα της κυβέρνησης για αγορές στα καταστήματα χωρίς ραντεβού αλλά με τη χρήση του sms στο 13032 για κυκλοφορία τριών ωρών.

 

Παράλληλα οι ειδικοί αν και προβληματισμένοι από το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που υπάρχει στη χώρα, αναμένεται να εγκρίνουν και το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής.

 

Άλλωστε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης έχει δηλώσει ότι θα πρέπει να ανοίξουν τα κέντρα αισθητικής γιατί οι υπηρεσίες τους παρέχονται σήμερα από άλλα κέντρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός.

 

Σύμφωνα με το ethnos και τα φροντιστήρια ειδικά για τα Λύκεια πρόκειται να πάρουν την έγκριση της επιτροπής ώστε να ξαναλειτουργήσουν και να διευκολυνθούν οι μαθητές με δια ζώσης εκπαίδευση.

 

Πονοκέφαλος οι μετακινήσεις για το Πάσχα

 

Από την άλλη μπορεί σήμερα να μην είναι στην ατζέντα η μετακίνηση εκτός νομού για το Πάσχα, όμως οι επιστήμονες εξακολουθούν να είναι άκρως προβληματισμένοι.

 

Το σχετικό αίτημα αναμένεται να εξετασθεί την επόμενη εβδομάδα ώστε να είμαστε πιο κοντά στο Πάσχα. Άλλωστε στην περίπτωση που επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού απαιτείται και μία προετοιμασία τόσο σε μέσα μεταφοράς όπως πλοία, λεωφορεία κλπ αλλά και για προμήθειες σε προϊόντα πρώτης ανάγκης και τρόφιμα με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος των κατοίκων της Αττικής θα μετακινηθεί προς χωριά και μικρές πόλεις της περιφέρειας.

 

Ωστόσο ο φόβος των ειδικών είναι ότι αν υπάρξει μετακίνηση εκτός νομού το Πάσχα είναι πιθανό να καταγραφεί έκρηξη κρουσμάτων αμέσως μετά, ενώ είναι σφόδρα πιθανό να υπάρξει διασπορά και σε περιοχές που σήμερα έχουν χαμηλό ιικό φορτίο.

 

Όμως δεν αποκλείεται λόγω και των πιέσεων που δέχονται οι πολίτες από τον πολύμηνο αποκλεισμό, τελικώς να υποκύψουν οι επιστήμονες εφόσον υπάρξουν βέβαια κάποιες προϋποθέσεις όπως η χρήση των self test, ή τα πιστοποιητικά εμβολιασμού