"Τα self test δεν είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα rapid test και τα μοριακά ωστόσο είναι ένα βοηθητικό εργαλείο στην καταγραφή της διασποράς”, είπε στον KavalaNews 102.8 η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, Αναστασία Αντωνίου

 

«Έχει δίκιο ο κόσμος που έχει μπερδευτεί με τα όσα ακούγονται για τα εμβόλια, ωστόσο πρέπει να δείξουμε πίστη και να μη σταματήσουμε τον εμβολιασμό» είπε η κ. Αντωνίου.

 

«Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος που θα φέρει την ανοσία. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να επιστρέψουμε στη φυσιολογική μας ζωή» επισημαίνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. 

 

Για το φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί με πολίτες της Καβάλας να ακυρώνουν τα ραντεβού του και να επιχειρούν να κλείσουν νέο ραντεβού στο Κέντρο Υγείας Θάσου για να μην κάνουν το εμβόλιο της AstraZeneca είπε: 

 

«Δεν είναι λύση να επιλέγουμε το Κέντρο Υγείας της Θάσου που έχει μόνο εμβόλια της Pfizer για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα κάνουμε το εμβόλιο της AstraZeneca. 

 

H τακτική θα προκαλέσει τεράστια προβλήματα στο κέντρο υγείας της Θάσου ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος διασποράς του ιού από τις αυξημένες μετακινήσεις».