Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (World Health Day) γιορτάζεται κάθε χρόνο για την επέτειο ίδρυσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 1948 προωθώντας ένα μήνυμα υγείας που απηχεί εξέχουσα προτεραιότητα για τη δημόσια υγεία.

 

Υγεία για όλους, χωρίς διακρίσεις, με δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας για κάθε πολίτη είναι το βασικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Παγκόσμιας Ημέρα Υγείας 2021.

 

Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας 

 

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εύχεται ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

 

Η ΥΓΕΙΑ ως θεματοφύλακας της ομαλότητας αναδεικνύεται αδιαμφισβήτητα και εμφατικά απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση για τη φυσιολογική  εξέλιξη της ανθρωπότητας από την έναρξη της πανδημικής κρίσης.

 

Η Επιστήμη πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά «στρατεύθηκε» παγκοσμίως και με άψογη συνεργασία και μεθοδικότητα κατάφερε να μας εξοπλίσει με τα κατάλληλα «εφόδια»  για την πρόληψη, τη θεραπεία και αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Τα εμβόλια θα συμβάλλουν με τη δική μας συμμετοχή στην ανέγερση του ανοσιακού τείχους, που θα απομονώσει τον ιό και θα ελευθερώσει τον πλανήτη.

 

Η Υγεία το ύψιστο, αναφαίρετο κοινωνικό αγαθό απαιτεί επίδειξη μέγιστης ευθύνης και αλληλεγγύης από πολιτεία και πολίτες.

 

Συνιστούμε υπομονή, επιμονή και τήρηση των υγειονομικών μέτρων στους πολίτες, ώστε να προφυλάξουμε ο ένας τον άλλον, μέχρι το όχι μακρινό τέλος της πανδημίας.

 

Η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει την αξία της Υγείας παραμερίζοντας τα ανυπέρβλητα κόστη για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 

Σύσσωμη η Ιατρική Κοινότητα στηρίζει την Υγεία  μέσα στα Νοσοκομεία και Ιατρεία και απαιτεί το σεβασμό που της αναλογεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας συναινεί στο κάλεσμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «για το χτίσιμο ενός πιο δικαίου και υγιέστερου κόσμου".

 

Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Καβάλας 

 

"Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο πλανήτης τιμάει σήμερα 7 Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, σε συνθήκες πανδημίας και μάλιστα τρίτου σφοδρού κύματος.

 

Μία πρωτόγνωρη εδώ και 100 χρόνια υγειονομική κρίση, για την οποία θυμόμαστε πολύ καλά πότε εισήλθαμε, δεν γνωρίζουμε ωστόσο ούτε μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια, πότε θα απελευθερωθούμε.

 

Μία κρίση δημόσιας υγείας, η οποία άλλαξε τον κόσμο μας, τις οικονομίες, τις επιχειρήσεις, τις εργασιακές συνθήκες και τις κοινωνικές συμπεριφορές.

 

Μία πανδημία, η οποία επέβαλλε τους δικούς της όρους και κανόνες, δυστυχώς ενίσχυσε τις ανισότητες και εδραίωσε για τα καλά την πεποίθηση, ότι τελικά η υγεία  αποτελεί αναμφισβήτητα το ύψιστο αγαθό,ταυτόχρονα ανέδειξε την αξία και την συμβολή του ΕΣΥ και των λειτουργών του!

 

Μόνο εάν υπάρχει υγεία υπάρχει και οικονομία, και θέσεις εργασίας και επενδύσεις και επιχειρήσεις. Μόνο εάν υπάρχει καλή υγεία, ο κόσμος μπορεί να ταξιδεύει απρόσκοπτα, να δημιουργεί, να απολαμβάνει το δώρο της ζωής και να προσφέρει κοινωνικά. 

 

Το ΕΣΥ,η επιτομή του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος με την ίση πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες του,έστω και αν τα τελευταία χρόνια συκοφαντήθηκε, απαξιώθηκε, λοιδορήθηκε, εγκαταλείφθηκε, τελικά  αποτέλεσε μονόδρομο στα θύματα της πανδημίας στην πρόληψη,στην θεραπεία,στην έγκαιρη διάγνωση!

 

Καλούμαστε τώρα, να δείξουμε πρώτοι τον δρόμο της διεξόδου από την λαίλαπα, να χτίσουμε ανοσία με τον εμβολιασμό του πληθυσμού,να βγούμε νικητές και από αυτή την μάχη!"

 

Γιάννης Πασχαλίδης – Βουλευτής Καβάλας Νέας Δημοκρατίας

 

"Συμπορευόμενος στο κάλεσμα για συμμετοχή σε μια νέα εκστρατεία για το χτίσιμο ενός πιο δίκαιου και υγιέστερου κόσμου, που απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, έχω θέσει ως προτεραιότητα  και αγωνίζομαι καθημερινά για την οργάνωση και αναβάθμιση του υπηρεσιών Υγείας στην περιοχή μας. 

 

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, επισκέπτομαι συχνά τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας αλλά και τις άλλες δομές Υγείας, ακούω τα προβλήματα της Δίοικησης, των γιατρών,των νοσηλευτών και των τραυματιοφορέων μας και κάνω ό,τι δυνατό για να προσφέρω λύσεις. Με αρωγό το Υπουργείο Υγείας, που καταβάλει τεράστιο αγώνα , πιστεύω ότι το καταφέρνουμε...

 

Βασική προτεραιότητα όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι οι συνεχείς επαφές μου με τον ΕΟΔΥ για περισσότερα διαγνωστικά τεστ. Ταυτόχρονα καταβάλλουμε όλοι μας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Κυβέρνησης μας, προσπάθειες για να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εμβολιασμών,με την δημιουργία περισσότερων εμβολιαστικών κέντρων που να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων της Περιφερειακής μας Ενότητας. 

 

Δεν σταματώ να διεκδικώ περισσότερους Ιατρούς, Νοσηλευτές και Τραυματιοφορείς για το Νοσοκομείο μας και τα Κέντρα Υγείας στην Θάσο, στην Ελευθερούπολη και στη Χρυσούπολη, το ίδιο κάνω και για την ενδυνάμωση των ιατρικών μας μονάδων με σύγχρονο εξοπλισμό διάγνωσης και θεραπείας. 

 

Κυρίαρχο μέλημα μου να μην υπάρχουν ανισότητες στον τομέα της Υγείας και να είναι διασφαλισμένη και επαρκής η παροχή υπηρεσιών Υγείας στους συμπολίτες μου, όταν και όπου τις χρειάζονται.

 

Με αυτές τις σκέψεις χαιρετίζω τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας".