Στα τέλη Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των συλλόγων γονέων του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων καθώς και άλλων συλλόγων και φορέων,με φορείς της Καβάλας. Ο δήμαρχος Καβάλας και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση,  δεσμευτήκαν πως θα βγει πρόγραμμα ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια το αργότερο μέχρι τον Σεπτέμβριο θα ενταχθεί το σχολικό συγκρότητμα.

 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα Θόδωρος Παπαδόπουλος, ο αντιπεριφεριάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης και ο πρόεδρος της κοινότητας Κρηνίδων Όμηρος Κυριακίδης.

 

Αντικείμενο της συνάντησης, όπως έκανε γνωστό ο Σύλλογος σήμερα,  ήταν η ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ της ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων αλλά και η άμεση καταγραφή των φθορών που υπάρχουν στο ανωτέρω αναφερόμενο κτίριο και των παρεμβάσεων που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση τους. 

 

δημοτική αρχή και ο κύριος Αντωνιάδης δεσμεύτηκαν από κοινού πως θα βγει πρόσκληση ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το αργότερο έως τον Σεπτέμβριο του 2021, η οποία θα περιλαμβάνει την ένταξη του κτιρίου του Γυμνασίου – Λυκείου Κρηνίδων. 

 

Επίσης η δημοτική αρχή ανέφερε πως ξεκίνησαν οι εργασίες για την επίλυση του ιδιοκτησιακού ενός οικοπέδου πλησίον του σχολικού συγκροτήματος στο οποίο, όπως δεσμεύτηκε, θα χτιστούν σχολικές αίθουσες ώστε να φύγουν οι μαθητές από τα λειωμένα, όπου κάνουν μάθημα εδώ και πολλά χρόνια", αναφέρεται στην ανακοίνωση.  

 

"Τέλος η δημοτική αρχή δεσμεύτηκε, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος των γονέων και των συλλόγων για άμεση αποκατάσταση των φθορών του κτιρίου και θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες.

 

Όλοι οι σύλλογοι και λοιποί φορείς που ήταν παρόντες δήλωσαν τη στήριξη τους στο αίτημα των γονέων για την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς και σύγχρονου σχολικού περιβάλλοντος

 

Οι γονείς παραμένουμε πάντα σε ετοιμότητα και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το σχολείο που δικαιούνται κα αξίζουν τα παιδιά μας", καταλήγει η ανακοίνωση.  

 

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων γυμνασίου Κρηνίδων 

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων λυκείου Κρηνίδων

Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 2ου δημοτικού Κρηνίδων 

Συλλογος Ποντίων  Κρηνίδων το ΒΥΖΑΝΤΙΟ

ΑΣΠΙΣ Πολυστύλου

Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλίππων

Γυμναστικός Σύλλογος ΚΕΡΑΥΝΟΣ Κρηνίδων 

Εμποροεπαγγελματοβιοτεχνικό  σωματείο οι Φίλιπποι

Μορφωτικός και πολιτιστικός σύλλογος Λυδίας