Ελεύθερος αφέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Απριλίου μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 70χρονος από τα Κηπιά Καβάλας που την περασμένη Τρίτη συνελήφθη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας του αδερφού του (δες ΕΔΩ και ΕΔΩ) έπειτα από καυγά μεταξύ τους. 

 

Όπως εξηγεί στο ΚavalaNews.GR ο συνήγορος του 70χρονου, δικηγόρος-ποινικολόγος Μανώλης Βονικάκης, ζήτησε και πέτυχε, κατόπιν ορθού χαρακτηρισμού της πράξης, τη μετατροπή του κατηγορητηρίου από «απόπειρα ανθρωποκτονίας» στο αδίκημα της «βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

 

Ο 70χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, και συγκεκριμένα την εμφάνισή του σε Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγύησης ύψους 1.000 ευρώ η οποία θα πρέπει να καταβληθεί εντός 15 ημερών.

 

«Για άλλη μια φορά η Θεσμική Δικαιοσύνη, ως η μόνη καθ’ ύλην αρμόδια να παραμετροποιεί την ένδικη υπόθεση στο πραγματικό της νομικό κάδρο, μακρυά από τους αυτόκλητους εισαγγελείς και την παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης έκανε το καθήκον της», δήλωσε ο κ. Βονικάκης αμέσως μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.