Η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων φαίνεται πως θα είναι ένα από τα πρώτα βήματα χαλάρωσης του lockdown, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

 

Στο πλέγμα των μέτρων που εξετάζονται είναι η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, προκειμένου οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις σε σπίτια, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

 

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ακόμη ότι εξετάζεται το άνοιγμα κυρίως των Λυκείων και του λιανεμπορίου, με αυστηρούς όρους, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. Όταν ρωτήθηκε για το τι θα ισχύει το Πάσχα, ο υπουργός απάντησε ότι είναι ακόμη νωρίς. «Θα είναι πάντως ένα πάρα πολύ καλύτερο Πάσχα από το περσινό», πρόσθεσε.

 

Απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων «έδειξε» και ο Στέλιος Πέτσας με τα όσα είπε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1.

 

Όταν ρωτήθηκε για τις πληροφορίες περί εισήγησης των ειδικών να γίνει άρση της συγκεκριμένης απαγόρευσης από αυτό το Σαββατοκύριακο, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απάντησε:

 

«Το θέμα είναι αν κάτι δεν αποδίδεται να διορθώνεται με κάτι άλλο και αν αποδίδει να ενισχύεται. Όντως, όταν υπάρχουν αποστάσεις, όπως σε προάστια όχι μόνο της Αθήνας αλλά και στην επαρχία, πρέπει να δίνεται μια λύση που να είναι λειτουργική».

 

Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις από περιφέρεια σε περιφέρεια, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι είναι ακόμη νωρίς για να μιλάμε για άρση τέτοιους είδους περιορισμών. «Θα το δούμε μέσα στον Απρίλιο και καθώς θα πλησιάζουμε το Πάσχα», είπε και συμπλήρωσε «Για να πάμε στο χωριό πρέπει να ψωνίσουμε πρώτα, οπότε ας πάμε στα πρώτα βήματα και θα δούμε για το Πάσχα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι προτεραιότητα είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου και μετά το να επιτραπούν αυτές οι μετακινήσεις.