Εντός εβδομάδας αναμένονται εξελίξεις στους διαγωνισμούς του ΤΑΙΠΕΔ για τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, Σύμφωνα, με πληροφορίες υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να ανακοινωθεί μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα η λίστα των υποψηφίων, οι οποίοι θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής στη δεύτερη φάση σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα.

 

Υπενθυμίζεται ότι σε αυτό το στάδιο οι σύμβουλοι του Ταμείου αξιολογούν τους συμμετέχοντες στην πρώτη φάση των διαγωνισμών για την αρχική «τριάδα» λιμανιών που τέθηκαν προς αξιοποίηση, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα και την Ηγουμενίτσα.

Στη δεύτερη φάση, οι επιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Virtual Data Room (VDR), στο οποίο έχει «φορτωθεί» το σύνολο των εμπιστευτικών πληροφοριών για τα προφίλ των λιμανιών. Κατόπιν, οι ενδιαφερόμενοι θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές, με επενδυτικό πλάνο, για τα επόμενα 40 χρόνια. Θα ακολουθήσει αξιολόγηση των δεσμευτικών προσφορών και θα προκύψει ο προτιμητέος επενδυτής.

 

Οι διαγωνισμοί αφορούν το 67% του μετοχικού κεφαλαίου σε Αλεξανδρούπολη και Ηγουμενίτσα και την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης ενός σταθμού πολλαπλών χρήσεων σε τμήμα του λιμένα Φίλιππος Β΄ στην Καβάλα. Για την Αλεξανδρούπολη εκδήλωσαν ενδιαφέρον τέσσερα σχήματα, για την Καβάλα πέντε, ενώ για την Ηγουμενίτσα «ερίζουν» εννέα επενδυτές.

Πηγή: Reporter.gr