Τον δρόμο για την φυλακή πήρε το ζευγάρι από τον Θεολόγο Θάσου, για την υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικου, μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ξάνθης.

 

Ο πατριός φέρεται να ασελγούσε στην ανήλικη όταν ήταν σε ηλικία 12-13 ετών. Το ρεπορτάζ τον Ιανουάριο του 2020, όταν κι έγινε γνωστή η υπόθεση, έλεγε ότι η φυσική μητέρα της νεαρής γνώριζε γι’ αυτές τις πράξεις. 

 

Οι ποινές

 

Σύμφωνα με συνήγορο πολιτικής αγωγής Χρυσόστομο Βελάκη, στον πατριό επιβλήθηκε η μέγιστη δυνατή ποινή εκτιτέα 20 χρόνια καθείρξεως

 

Για τις τρεις κακουργηματικές πράξεις που τον βάρυναν (βιασμός, αποπλάνηση ανηλίκου και κατάχρηση σε ασέλγεια) το δικαστήριο επέβαλε 12 χρόνια κάθειρξη για την κάθε μία, 36 χρόνια σύνολο, κατά συγχώνευση 24 και επειδή ο νόμος λέει ότι δεν μπορεί να εκτίσει πάνω από 20 χρόνια, του επέβαλλε την μέγιστη δυνατή ποινή των 20 ετών καθείρξεως

 

Για την φυσική μητέρα της ανήλικης (ήρθε αντιμέτωπη με δύο κατηγορίες), η ποινή ήταν 19 χρόνια κάθειρξη εκτιτέα τα 15 χρόνια κατά συγχώνευση, ενώ έγινε γνωστό ότι οι δύο καταδικασθέντες θα ασκήσουν έφεση

 

"Οι ποινές και το ύψος των ποινών δείχνουν και την ένταση του δόλου των κατηγορουμένων. Ακόμα και το λευκό ποινικό μητρώο της φυσικής μητέρας δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει τον εγκλεισμό της στη φυλακή", λέει στο KavalaNews ο ποινικολόγος, Χρυσόστομος Βελάκης.  

 

Ομόφωνη η απόφαση 

 

"Η απόφαση ήταν ομόφωνη με ψήφους 7-0. Οι ένορκοι και οι τακτικοί δικαστές απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων  και τους έστειλαν στη φυλακή μη χορηγώντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους", αναφέρει ο κ. Βελάκης.  

 

"Η νεαρή είναι βαθύτατα ανακουφισμένη. Δεν έχει ξεπεράσει όμως τα ψυχικά τραύματα, παρακολουθείται από παιδοψυχολόγο και μένει τον πατέρα της στη Γερμανία", λέει ο Χρυσόστομος Βελάκης.  

 

Το ιστορικό

 

Οι φρικτές πράξεις του πατριού του παιδιού τελέσθηκαν από τον Ιούλιο του 2017 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν ήταν στην ηλικία των 12 -13 ετών.

 

Η νεαρή φαίνεται να είχε μιλήσει στη μητέρα της  για τα όσα περνούσε. 

 

Την υπόθεση πήρε στα χέρια του ο πατέρας του κοριτσιού ο οποίος κατήγγειλε το γεγονός στον εισαγγελέα με τη βοήθεια του δικηγόρου του.