Με πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση στα χέρια βρέθηκαν δύο άτομα τα οποία πήγαν να βοηθήσουν κακοποιημένο ζώο. Αυτό αναφέρει η καταγγελία πολιτών σε φιλοζωικά σωματεία της Καβάλας. Την είδηση αναπαρήγαγε το φιλοζωικό σωματείο «Αίσωπος».

 

Τι λέει ο «Αίσωπος»:

 

«Το κείμενο που ακολουθεί γράφτηκε από τους ανθρώπους που κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να μη συνεχιστεί η κακοποίηση των ζώων των οποίων εντόπισαν. Η αντιμετώπιση δε των αστυνομικών αρχών θεωρείται από το Σωματείο μας επιεικώς απαράδεκτη και φυσικά το καταγγέλλουμε.

 

Αν δεν θεωρείται σοβαρός λόγος μετακίνησης η κακοποίηση ζώων για την αστυνομία λυπούμαστε πολύ που συνεχίζουν αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές απέναντι σε πολίτες με παιδεία και πολιτισμό που μάλλον οι ίδιοι το αγνοούν. 

 

Το σωματείο μας θα ζητήσει ακρόαση από τον Διευθυντή της Αστυνομίας για το περιστατικό και θα ζητήσει ευθύνες από τα όργανα που εκκλήθηκαν και δεν έπραξαν το καθήκον τους παρά μόνο απαράδεκτα έκοψαν κλήσεις για τα αδικαιολόγητη μετακίνηση στα άτομα αυτά». 

 

Η διαδικτυακή καταγγελία: 

 

«Την Παρασκευή 19/3/2021 έπεσε στην αντίληψη ενός πολίτη που είχε μετακινηθεί νομίμως για προσωπικούς λόγους σε άλλη περιοχή από τη μόνιμη κατοικία του, κακοποίηση ζώου και κλάματα από κουτάβι σε τρέιλερ εντός ακατοίκητου οικοπέδου.

 

Αμέσως ο πολίτης κάλεσε το φιλοζωικό σωματείο της πόλης, και με παρότρυνση τους, κάλεσε έπειτα το αστυνομικό τμήμα Καβάλας για καταγγελία του περιστατικού. Η απάντηση που έλαβε είναι ότι δεν μπορεί να γίνει άμεση κινητοποίηση συναδέλφων για να παραβρεθούν στο μέρος, και ο πολίτης αποχώρησε. 

 

Το Σάββατο 20/3/2021 ο πολίτης με άλλους δυο φιλόζωους πολίτες, βρέθηκαν στο ίδιο μέρος με σκοπό την επώνυμη καταγγελία του περιστατικού και κλήση στο αστυνομικό τμήμα. Μετά από αναμονή περίπου μισής ώρας κατέφθασαν στο σημείο τρεις αστυνομικοί με περιπολικό.

 

Έπειτα από μια μικρή αναφορά στο περιστατικό κακοποίησης του ζώου ξεκίνησαν τις προσωπικές ερωτήσεις στον καθένα για τους λόγους και τις αποδείξεις μετακίνησης στους στο συγκεκριμένο σημείο.

 

Αφού αιτιολογήθηκε από μεριά τους η παρουσία τους και ενώ αναφέρθηκαν στο άρθρο του νόμου περί κακοποίησης ζώων, επέμεναν στο ότι η παρουσία των πολιτών στο σημείο είναι αδικαιολόγητη και παράνομη και προέβησαν στην επιβολή προστίμων στους 2 από τους 3 πολίτες.

 

Αναφέρεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια οι αστυνομικοί μιλούσαν απαξιωτικά, δεν άκουγαν τους λόγους των πολιτών και με κάθε αντίλογο απειλούσαν με περαιτέρω επιβολή προστίμων και αυτόφωρο. 

 

Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί που παραβρέθηκαν είχαν ελάχιστη ενασχόληση για το λόγο για τον οποίο κλήθηκαν. 

 

Θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές αποτρέπουν τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν με οποιοδήποτε μέσο, να παρεμβαίνουν σε περιστατικά κακοποίησης ζωών. 

 

Δημοσιοποιούμε το περιστατικό γιατί η απάντηση σε μια προσπάθεια διάσωσης ενός κακοποιημένου ζώου ήταν η επιβολή προστίμων για παραβίαση υγειονομικών μέτρων».

 

(φωτογραφία αρχείου)