Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας  Γιάννης Πασχαλίδης κατά τηΝ επίσκεψή του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημέρωσε τον Διευθυντή του Υπουργού κ. Χαμπίδη, σχετικά με το ζήτημα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τα ορεινά χωριά του Δήμου Παγγαίου και του Δήμου Νέστου, δεδομένου ότι δεν έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος των τηλεοπτικών καναλιών, αναφερόμενος, μάλιστα, σχετικά και στην ερώτηση που έχει υποβάλει αναφορικά με τις λευκές περιοχές της Π.Ε.  Καβάλας.

 

Ο Διευθυντής του Υπουργου  διαβεβαίωσε τον  Βουλευτή ότι μέχρι το Πάσχα πρόκειται να εκδοθεί κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα προβλέπει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν πλέον αίτηση προς την COSMOTE, ενώ όσοι από τους ενδιαφερόμενους είχαν υποβάλει αίτηση προς την DIGEA θα μπορούν πλέον να την απευθύνουν προς την COSMOTE. Οι εν λόγω αιτήσεις θα κατατίθενται είτε ηλεκτρονικά στον ιστότοπο www.gov.gr είτε στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), η υλοποίηση δε του έργου θα συνεχιστεί από την COSMOTE.

 

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές Αμυγδαλεώνα, Κρηνίδων, Αμισιανών και Περάμου, όπου ολόκληρες βιομηχανικές μονάδες, αλλά και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας Περάμου στερούνται  σύνδεσης Internet, λόγω κάκιστου σήματος, ενώ στα ορεινά χωριά του Δήμου Νέστου παρατηρείται σοβαρότατο πρόβλημα στο σήμα τόσο της COSMOTE όσο και της VODAFONE.

 

Ο κ. Χαμπίδης υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει τα ως άνω ζητήματα με τη δέουσα προσοχή, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα των εκτεθέντων προβλημάτων.