Μειωμένη ήταν  η προσέλευση πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου Καβάλας από το πρωί σήμερα Τρίτη 16 Μαρτίου οι οποίοι έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν. Όπως όλα δείχνουν οι πολίτες ματαιώνουν τα ραντεβού τους μετά τα όσα έχουν γίνει γνωστά για τα περιστατικά θρόμβωσης που εξετάζεται αν πρόκειται για παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca και ήδη οδήγησαν 18 χώρες ως τώρα να αναστείλουν προσωρινά την χορήγησή του. 

 

Αυτό τόνισε μιλώντας στον Kavalanews 102,8 ο πρόεδρος της πιτροπής Λοιμώξεων στο Νοσοκομείο Καβάλας Ξενοφών Κροκίδης εκφράζοντας την ανησυχία του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος. 

 

«Όλα αυτά που ακούγονται, έχουν εντείνει τη δυσπιστία την καχυποψία και τον προβληματισμό όσων είναι απέναντι στα εμβόλια. Ήδη στο νοσοκομείο της Καβάλας που ξεκινάει σήμερα μια νέα εμβολιαστική γραμμή καταγράφουμε μη προσέλευση που δεν είναι συνηθισμένη. Ακόμα κι όταν είχαμε τα πολλά κρύα τον Ιανουάριο οι υπερήλικες προσέρχονταν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το κακό έχει γίνει δυστυχώς για όλο το εμβολιαστικό πρόγραμμα»,

είπε ο κ. Κροκίδης. 

 

Επίσης τόνισε πως υπάρχει αίτημα προς τον διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας προκειμένου να σταλούν δυο γιατροί σε Νοσοκομείο της Αθήνας καθώς οι ανάγκες σε υγειονομικό προσωπικό καθημερινά αυξάνονται.