Ο εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο, στην προτελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. έθεσε θέμα για συζήτηση σχετικό με ΝΑΤΟϊκη άσκηση που ήδη διεξάγεται στην περιοχή μας και θα διαρκέσει για έξι μήνες. 

 

Η συγκεκριμένη άσκηση, πρόβα πολέμου στην κυριολεξία, θα χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και όχι μόνο, για την απόβαση και προώθηση στα σύνορα με τη Ρωσία, χιλιάδων ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών στρατιωτών, ελικόπτερων, αρμάτων μάχης, άλλου στρατιωτικού υλικού.

 

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος, με την  ευθύνη όλων των άλλων παρατάξεων, με  γενικόλογες δικαιολογίες και συνήθεις τακτικισμούς, δε δέχθηκαν να γίνει συζήτηση. 

 

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η ευρύτερη περιοχή (πολύ κοντά μας),  θα μετατραπούν σε ορμητήριο δολοφονικής μηχανής. 

 

Η εμπλοκή της χώρας μας σε σχέδια προετοιμασίας πολέμου, δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για το λαό της περιοχής αφού τον μετατρέπει σε στόχο αντιποίνων. 

 

Από τον οξυμένο οικονομικό πόλεμο μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών για τον έλεγχο των πηγών ενέργειας, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, των οικονομικών σφαιρών επιρροής με στόχο τη μεγαλύτερη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που εκπροσωπεί κάθε χώρα, τίποτε δεν έχουν να κερδίσουν οι κάτοικοι της Περιφέρειας μας, συνολικά ο Ελληνικός λαός.

 

Γι’ αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη για όλη τη περιοχή, δε θεώρησε σωστό να συζητήσει και  να αντιδράσει το ΔΣ. Να ταχθεί ενάντια στη  μετατροπή της περιοχής μας σε ορμητήριο θανάτου των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και του λαού μας σε στόχο σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη. 

 

Επειδή δε θέλουμε η χώρα μας και η περιοχή μας να γίνει ξέφραγο αμπέλι. Επειδή δεν έχουμε κανένα όφελος από αυτούς τους ανταγωνισμούς και επειδή θέλουμε οι λαοί να ζουν ειρηνικά.

 

Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλουμε τη διοίκηση, το Προεδρείο του ΔΣ και τις υπόλοιπες παρατάξεις που δε δέχθηκαν να πάρει το ΔΣ θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.  

 

 Ο λαός της Καβάλας και από αυτή τη στάση τους μπορεί να βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα.

 

Τον καλούμε να μην δήξει καμία εμπιστοσύνη σε όλους αυτούς που αποφεύγουν να πάρουν θέση με φτηνές δικαιολογίες, για να καλύψουν τη συμφωνία τους με τέτοιους επικίνδυνους σχεδιασμούς.… 

 

(δελτίο Τύπου)