Τα Εργατικά Σωματεία Καβάλας στέκονται δίπλα στην «Κίνηση Φοιτητών ΔΙ.ΠΑ.Ε Καβάλας» και θα συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Τετάρτης 10/3 στις 11:00 στην Πλατεία Καπνεργάτη. «Ενώνουμε τη φωνή μας με τα παιδιά και τα εγγόνια μας και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους για ένα καλύτερο μέλλον, απέναντι στην τρομοκρατία και την καταστολή που θέλουν να τους επιβάλλουν», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους. 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των Σωματείων: 

 

«Τα Σωματεία μας καταγγέλλουν την εγκληματική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας της κυβέρνησης της ΝΔ, που έχει οδηγήσει  σε κλειστά σχολεία και πανεπιστήμια εδώ και ένα χρόνο. Που έχει αφήσει αθωράκιστο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. 

 

Καταδικάζουμε το όργιο καταστολής που έχει εξαπολύσει στους αγωνιζόμενους φοιτητές που διεκδικούν μέτρα προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών. Τα παραδείγματα όξυνσης της καταστολής με πρόσχημα την πανδημία που πληθαίνουν καθημερινά, (χτύπημα διαδηλώσεων στις 17/11- Νέα Σμύρνη- ΑΠΘ) έχουν σα στόχο το «πνίξιμο» κάθε αγωνιστικής και διεκδικητικής φωνής.

 

Τα μέτρα αστυνομοκρατίας και το όργιο καταστολής των φοιτητικών κινητοποιήσεων στα Πανεπιστήμια, έρχονται ως συνέχεια των γενικότερων αντιδραστικών μέτρων καταστολής, απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των απεργιών, φακελώματος των αγωνιστών εργατών, περιστολής των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

 

Είναι μέτρα που επιδιώκουν να βάλουν στο «γύψο» τους εργατικούς - λαϊκούς αγώνες, την ώρα που νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια στενάζουν από τις ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές. Αν νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα μας τρομοκρατήσουν πλανώνται πλάνη οικτρά, γιατί οι ανάγκες μας δεν καταστέλλονται!

 

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τον αγώνα της «Κίνησης Φοιτητών ΔΙ.ΠΑ.Ε Καβάλας» , που αποφάσισαν  να παλέψουν μαζί με τους αγωνιζόμενους φοιτητές στα άλλα ιδρύματα της χώρας.

 

Συμμετέχουμε στη Συγκέντρωση την Τετάρτη 10 του Μάρτη στις 11:00πμ στην Πλατεία Καπνεργάτη. Ενώνουμε τη φωνή μας με τα παιδιά και τα εγγόνια μας και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους για ένα καλύτερο μέλλον, απέναντι στην τρομοκρατία και την καταστολή που θέλουν να τους επιβάλλουν. 

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

- Την άμεση επαναλειτουργία των Σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας.

 

- Να σταματήσει εδώ και τώρα το όργιο καταστολής»