«Έβαλαν τον ταύρο στο υαλοπωλείο και τους φαίνεται τώρα παράξενο που σπάνε τα γυαλικά», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Καβάλας, Χρήστός Ποτόλιας αναφερόμενος στη διέλευση του αγωγού ΤΑΡ. 

 

Αναλυτικά όσα λέει ο κ. Ποτόλιας 

 

"Μέρες τώρα στα ερτζιανά στήσανε «χορό» συμπολίτευση και «αντιπολίτευση», για το αν αντιμετωπίζεται με το σωστό τρόπο ο ΤΑΠ, που μεταφέρει πλέον αέριο, όχι όμως σε εμάς.  

 

Η αντιπαράθεση τους όμως στα «παράθυρα» των R/S και TV, αφορά μήπως στο ότι το "έργο" του ΤΑΠ, δεν είναι ούτε "κοινής ωφέλειας" ούτε "Εθνικής σημασίας" όπως έλεγαν τότε με μία φωνή;

 

Μήπως τώρα συμφωνούν με αυτό που τους λέγαμε από την αρχή, ότι ο ΤΑΠ δε θα δίνει ούτε κ.ε. αερίου στα σπίτια μας, στα σχολεία μας, στα μαγαζιά μας, στις βιοτεχνίες μας, ούτε σημαντικό αριθμό εργαζομένων;

 

Μήπως τώρα συμφωνούν με αυτό που τους έλεγε το ΚΚΕ ότι οι δίκαιες διαμαρτυρίες των αγροτών των Τεναγών για τη διέλευση του αγωγού και οι επιπτώσεις στην καταστροφή καλλιεργήσιμης γης έπρεπε να συνοδεύονται με εναντίωση στα συνολικά σχέδια του ΤΑΠ και των ελληνικών Κυβερνήσεων; 

 

Μήπως τώρα κατάλαβαν ότι οι ανταγωνισμοί ιμπεριαλιστικών κρατών και κολοσσών ενέργειας για τον έλεγχο αγωγών και πηγών ενέργειας, όπως είναι ο ΤΑΠ, φέρνουν σε βαθύτερη εμπλοκή τη χώρας μας και ότι εκτός του ότι παίρνουν και στρατιωτικά χαρακτηριστικά, δεν προμηνύουν τίποτα το καλό για τον ελληνικό και τους λαούς της περιοχής; 

 

Φυσικά ΟΧΙ! Αλλοίμονο… αν αλλάζανε την προβιά που έχουν φορέσει εδώ και καιρό. Μια προβιά για ένα ρόλο που έχουν αναλάβει ως τοπική διοίκηση, να περνάνε πιο ανώδυνα και πιο εύπεπτα την αντιλαϊκή πολιτική των κομμάτων που τους τρέφουν. Αλλοίμονο αν πηγαίνανε ενάντια στα ιερά και όσια της καπιταλιστικής «ανάπτυξης».

 

Ο νταλκάς τους αν η δημοτική αρχή πούλησε το τομάρι μας στο θηρίο σε καλή τιμή.  Ενώ οι «άλλοι» θα το πουλούσαν ακριβότερα! 

 

Απώτερος στόχος, να στρέψουν το ενδιαφέρον του κόσμου μακριά από αυτά που τον καίνε.

 

Επί πλέον αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να βγάλουν λάδι τον ΤΑΠ, όπως επίσης να ξεπλύνουν τις μεγάλες ευθύνες που έχουν τόσο ως τοπική όσο και κεντρική διοίκηση για τη συνολική συμφωνία με τον ΤΑΠ. 

 

Ερίζουν για το αν θα έπρεπε να κάνουν στον ΤΑΠ ένα «τσιμπιματάκι» πιο βαθύ, να πληρώσει δηλαδή κάνα ευρώ παραπάνω από τα δις που κερδίζει, για το δρόμο πρόσβασής του στο βαλβιδοστάσιο. Κυρίως όμως να πληρώσει για την ύδρευση-άρδευση του πρώην δήμου Φιλίππων.

 

Ένα έργο που ταλαιπωρεί δεκαετίες τώρα χιλιάδες συμπολίτες μας, ένα έργο που θα έπρεπε να είχαν κάνει τα κόμματα που τους υποστηρίζουν εδώ και 30 χρόνια.

 

Δε θα κοροϊδεύετε τους πολλούς για πάντα, προς το παρόν πορεύεστε, πίσω όμως έχει η αχλάδα την ουρά"…