Αχόρταγους και προκλητικούς τους πλοιοκτήτες που εκμεταλλεύονται τις θαλάσσιες συγκοινωνίες της Θάσου χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η τομεακή επιτροπή Θάσου του ΚΚΕ με αφορμή την απόφασή τους να διακόψουν και πάλι τα δρομολόγια μετά τη λήξη της επιδότησης από το Υπουργείο. 

 

Κυβέρνηση και  πλοιοκτήτες είναι υπόλογοι για την διαμορφωμένη κατάσταση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού αλλά και όσοι βάζουν πλάτη στις αξιώσεις τους, όπως οι κυβερνητικοί βουλευτές, στελέχη τους στην τοπική διοίκηση, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση. 

 

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης 

 

Την ώρα που εξαπλώνεται η πανδημία του  κορονοϊού στο νησί, οι αχόρταγοι πλοιοκτήτες που εκμεταλλεύονται τις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού  προχωρούν στην προκλητική  απόφαση να  διακόψουν ξανά  την σύνδεση  Πρίνου- Καβάλας, γιατί έληξε

 

όπως λένε η  επιδότηση που απλόχερα τους δίνει η κυβέρνηση για χάρη της κερδοφορίας τους.

 

Η κυβέρνηση προκειμένου να υπηρετήσει τα συμφέροντα και τις αξιώσεις  των πλοιοκτητών, διαμορφώνει συνεχώς χειρότερες συνθήκες στις θαλάσσιες συγκοινωνίες  για την απρόσκοπτη μετάβαση των κατοίκων του νησιού στην Καβάλα.  Η  γραμμή του Πρίνου είναι κρίσιμης σημασίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, για την μεταφορά των ασθενών στο νοσοκομείο Καβάλας, για την μετακίνηση όσων είναι να εμβολιαστούν αφού το εμβολιαστικό κέντρο που λειτουργεί στο ΚΥ Πρίνου δεν έχει προμηθευτεί με εμβόλια εδώ και   3 εβδομάδες. Επίσης οι νευροπαθείς  και οι άλλοι ασθενείς με βαριές ασθένειες όπως και όσοι χρειάζονται να προμηθευτούν τα φάρμακα τους από το ΕΟΠΥ  χρειάζονται  απρόσκοπτα την πρόσβαση τους στην Καβάλα.  

 

 

Κυβέρνηση και  πλοιοκτήτες είναι υπόλογοι για την διαμορφωμένη κατάσταση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του νησιού αλλά και όσοι βάζουν πλάτη στις αξιώσεις τους, όπως οι κυβερνητικοί βουλευτές, στελέχη τους στην τοπική διοίκηση κα.

 

Την ώρα που η ανεργία σπάει κόκαλα,  η λαϊκή οικογένεια βογκά για να περάσει το μήνα, οι ναυτεργάτες που είναι σε αναστολή, έχουν να πάρουν από τον Οκτώβρη τα ψίχουλα του επιδόματος των 530 ευρώ (όσοι τα δικαιούνται), η κυβέρνηση μοιράζει  απλόχερα στους πλοιοκτήτες κρατική επιδότηση 4.000 ευρώ!!! για ένα δρομολόγιο την ήμερα στην γραμμή του Πρίνου-Καβάλα  και 15.000 ευρώ!!! για 5 δρομολόγια την ημέρα στην γραμμή Λιμένα –Κεραμωτή. 

 

Ο λαός του νησιού, τα σωματεία και οι φορείς του χρειάζεται να δυναμώσουν τον αγώνα τους και να διεκδικήσουν:

 

- Εδώ και τώρα να προγραμματιστούν δρομολόγια στην γραμμή Πρίνου-Καβάλας χωρίς καμιά επιδότηση σύμφωνα με τις ανάγκες. 
- Ανάκληση του αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου 2932/01, κατάργηση όλων των νόμων πουαπελευθερώνουν την ασυδοσία των ναυτιλιακών εταιριών!
- Δωρεάν εισιτήρια για ανέργους και ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, φοιτητές, μαθητές, ειδικές τιμές για συνταξιούχους, μείωση εισιτηρίων 50%