«Κλειδώνει» η παράταση του διδακτικού έτους από το υπουργείο Παιδείας, όπως έγινε και πέρυσι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Κανονικά οι Πανελλαδικές, δηλώνει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. 

 

«Η επιμήκυνση του σχολικού έτους “έχει πέσει στο τραπέζι” και πολλές άλλες εναλλακτικές προτάσεις, αλλά το υπουργείο θα αποφασίσει, όταν θα έχει πλήρη εικόνα με τον τρόπο που θα είναι καλύτερος για τους εκπαιδευόμενους» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, ενώ η ίδια απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα κατά την περίοδο των διακοπών του Πάσχα.

 

Η υφυπουργός Παιδείας, μάλιστα, υποστήριξε ότι η επιμήκυνση του διδακτικού έτους θα γίνει «όχι γιατί δεν καλύφθηκε η ύλη αλλά για λόγους κοινωνικούς και ψυχολογικούς και για την επαφή που είναι απαραίτητη για τα παιδιά. Όσο μικρότερη είναι η ηλικία τόσο πιο απαραίτητη κρίνεται η επαφή με την μαθητική και την εκπαιδευτική κοινότητα». 

 

Όσον αφορά στις Πανελλαδικές εξετάσεις το υπουργείο Παιδείας εκφράζει τη βεβαιότητα ότι θα γίνουν κανονικά και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την εξεταστέα ύλη καθώς έχει μειωθεί ικανοποιητικά.

 

Η κ. Μακρή ανέφερε, ότι στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους, ενώ υπενθύμισε ότι από τον Ιανουάριο μειώθηκε κατά 30% η ύλη.

 

Γιατί παραμένουν κλειστά τα φροντιστήρια

 

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στα κλειστά φροντιστήρια, κάτι που όπως είπε δεν οφείλεται στο υπουργείο Παιδείας.

 

«Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα.

 

Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικών», εξήγησε.