Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από την Παρασκευή αναμένεται έντονη μεταβολή του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό την μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας. Σε περιοχές του Δήμου Καβάλας με μεγαλύτερο υψόμετρο να υπάρχει ενδεχόμενο να υπάρξει ολικός παγετός.

 

Επίσης από το Σάββατο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για χιονοπτώσεις όχι μεγάλης διάρκειας, χαμηλής ή μέσης έντασης ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο (ίσως και στο επίπεδο της θάλασσας). 

 

Εάν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος για μετακίνηση τότε συστήνεται αυτή να αποφεύγεται. Εάν όμως κρίνεται απολύτως απαραίτητη, τότε θα πρέπει να είμαστε υποχρεωτικά εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες και να μην εμποδίζουμε τα οχήματα αποχιονισμού.

 

Καλύψτε μονώσεις και υδρόμετρα 

 

Για να αποφευχθούν ζημιές λόγω παγετού -που όπως φαίνεται θα διαρκέσει αρκετές ημέρες- σε υδρόμετρα και ιδιωτικές σωληνώσεις ύδρευσης, θα πρέπει να ληφθούν προληπτικά μέτρα από τους πολίτες όπως η κάλυψη/μόνωση υδρομέτρων ή η εκκένωση των σωλήνων κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

 

2513 500380 - 381(Καβάλα)

 

2513 502500 (Κρηνίδες)

 

Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες: