Ξεκίνησε από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θάσου κι έφτασε μέχρι τη Σερβία, στη φημισμένη ομάδα του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου, όπου πλέον κάνει καριέρα προπονητή. 

 

Ο λόγος για τον 30χρονο Τέλμαν (Τηλέμαχο) Παπαδόπουλο, που σήμερα εργάζεται στο τεχνικό τιμ των ακαδημιών του Ερυθρού Αστέρα χάρη στην δική του επιμονή και υπομονή. Ξεκίνησε από το τμήμα Κ17 και σήμερα προπονεί το Κ19. 

 

Το μεσημέρι της Κυριακής 7/2/2021 έδωσε μέσω skype συνέντευξη στην εκπομπή του Alpha "Σαββατοκύριακο με το Μάνεση". 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ

 

 

Γεννήθηκε στην Τιφλίδα το 1991, από Έλληνες γονείς. Τρία χρόνια μετά ήρθε με την οικογένειά του στη Θάσο. Είχε σαν όνειρο να παίξει στην Βαλένθια, που ήταν η αγαπημένη του ομάδα στην Ισπανία. 

 

Πήγε εκεί για δοκιμαστικά, χωρίς κανέναν ατζέντη, αλλά δυστυχώς δεν τον δέχτηκαν, σε αντίθεση με την Βιγιαρεάλ, όπου πήγε να δοκιμαστεί. Έπειτα, συνέχισε την πορεία του στο ποδόσφαιρο, από το πόστο του προπονητή. 

 

Ξεκίνησε από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καβάλας στην Θάσο, έχοντας καθίσει και στον πάγκο του Άρη Πρίνου και του Θεαγένη. 

 

Χωρίς να βοηθηθεί από κανέναν, μετά από δικές του επίμονες προσπάθειες, κατέληξε στις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα. 

 

Είναι ο μόνος ξένος προπονητής στην ομάδα του Βελιγραδίου, και ο πρώτος Έλληνας στις ακαδημίες του συλλόγου.

 

Μεγέθη μη συγκρίσιμα με την Ελλάδα

 

O Ερυθρός Αστέρας είναι από τους πλέον ιστορικούς αθλητικούς συλλόγους της Ευρώπης, με ιστορία 76 ετών.

 

Σήμερα προπονεί ταλέντα που κοστίζουν… εκατομμύρια ευρώ με τα οποία «τροφοδοτεί» ποδοσφαιρικές ομάδες σε όλο τον κόσμο. 

 

Ο Ερυθρός Αστέρας διαθέτει 37 τμήματα σε 27 διαφορετικά αθλήματα κι έχει κατακτήσει εκατοντάδες τίτλους, μεταξύ των οποίων 3 διεθνή και 8 ευρωπαϊκά τρόπαια ενώ οι αθλητές του έχουν κερδίσει 42 ολυμπιακά μετάλλια, μεταξύ των οποίων 8 χρυσά, 23 ασημένια και 11 χάλκινα.

 

Βάσει τίτλων αποτελεί τον πιο επιτυχημένο αθλητικό σύλλογο στη Σερβία και έναν εκ των τεσσάρων πιο επιτυχημένων σε ολόκληρο τον κόσμο.