Τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται τα γυμναστήρια και οι σχολές χορού στην Καβάλα αναδεικνύει, με ερώτησή της στον Υπουργό Ανάπτυξης η βουλεύτρια Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου. 

 

Όπως αναφέρει, από τις αρχές Νοεμβρίου τα γυμναστήρια και οι σχολές χορού της Καβάλας, όπως και ολόκληρης της χώρας παραμένουν κλειστά, εξαιτίας της επιβολής του δεύτερου lockdown για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα, καθώς με βάση τις ανακοινώσεις των επιστημόνων τα γυμναστήρια και οι σχολές χορού εντάσσονται στις δραστηριότητες υψηλού κινδύνου εξάπλωσης του ιού.

 

Στην Π.Ε. Καβάλαw λειτουργούν 22 γυμναστήρια και 7 σχολές χορού. Οι επιχειρήσεις αυτές, απασχολούν σημαντικό αριθμό εξειδικευμένων εργαζομένων, αλλά και βοηθητικού προσωπικού.

 

Οι εν λόγω επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια και του πρώτου lockdown για τρεις ολόκληρους μήνες, με αποτέλεσμα να έχουν οδηγηθεί σήμερα σε οικονομική εξουθένωση, και πλέον να αντιμετωπίζουν σοβαρότατους κινδύνους ως προς τη βιωσιμότητά τους. Τόσο τα γυμναστήρια, όσο και οι σχολές χορού χρησιμοποιούν εγκαταστάσεις πολλών τετραγωνικών μέτρων, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλα ανελαστικά κόστη παρά το ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

 

Για τους λόγους αυτούς ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να παρέμβει ώστε να ενισχύσει έμπρακτα τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και σχολών χορού της Καβάλας που μετά τους παρατεταμένους μήνες που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας κινδυνεύουν να βάλουν οριστικό «λουκέτο».

 

(δελτίο Τύπου)